Europe Cup

El Parlem Calafell venç el Follonica i fa història amb el seu primer títol europeu

El Parlem Calafell ha fet història avui a Paredes (Portugal) en una final de l’Europe Cup memorable contra el Follonica (6-5) i s’ha endut el seu primer títol europeu en el seu debut en una final a quatre continental. L’equip penedesenc ha sabut rendibilitzar la seva qualitat i ha serrat les dents al darrera amb el jove porter Edo vital i es converteix en el successor del Finques Prats Lleida, que s’havia adjudicat les tres edicions anteriors. Martí Casas (2) –gran fitxatge del mercat d’hivern–, Arnau Xaus (2), Humberto i Escala han estat els autors dels gols.

L’equip de Ferran López, tècnic que ja havia guanyat la competició amb el Noia, ha protagonitzat l’inici somiat: 3-0 en 8 minuts. Humberto, de cullera, l ’ha clavat des de casa seva per la dreta de l’atac. Martí Casas ha fet el 2-0 també amb un tret exterior i el mataroní també ha signat el 3-0 de falta directa, a un sol toc. A més, Edo li havia aturat una directa a Davide Banini (5’) per una blava a Humberto. El Follonica s’ha reintroduït en el partit amb un gol de penal de Francesco Banini (12’) i amb un segon gol marcat pel català Dídac Llobet (3-2 en el 14’). Arnau Xaus ha aixecat i picat amb mestria el 4-2 (18’). Miras (20) ha enviat al ferro un penal provocat per Xaus, però el Follonica, també de penal comès sobre Llobet, ha fet el 4-3 mitjançant el perillós Montigel a 51 segons de la mitja part. Déu-n’hi-do.

Escala, el més viu, ha rendibilitzat un rebuig (5-3 en el 27’). En l’acció posterior, l’equip de Ferran López ha fet la desena falta. Edo ha malbaratat l’intent de Pagnini. Els italians, letals fins aquell moment en els penals, duien 0/3 en faltes directes, amb el porter portuguès de pare català cada cop més inspirat.

El Follonica també ha fet la desena. Casas ha llançat la directa però Barozzi ha evitat el gol tant en el primer tir com en el rebuig. Francesco Banini, amb un tret de pala creuat molt fort, ha fet el 5-4 (32’). Una blava a Federico Pagnini a 4:58 ha generat un escenari encara més favorable al Calafell. El Follonica, a més, tenia 14 faltes. Xaus ha fet embogir la Penya Els Estrellats –entre d’altres símbols han penjat una estelada a la tanca d’un pavelló ben buit–, desplaçats a Paredes, amb una directa excepcional en què ha fet ballar a un costat i un altre Barozzi fins que li ha clavat (6-4). Banini, però, ha fet el 6-5 pocs segons després refredant l’alegria. A 3:28 del final, els italians han comès la quinzena falta. Aquest cop, però, Barozzi li ha endevinat la intenció a Xaus en la directa. Per sort, el Calafell tenia onze faltes i marge per defensar amb el ganivet entre els dents. Ferran López ha demanat temps mort a 2:28 del final. El seu equip perdia la bola amb massa rapidesa. Amb el Follonica abocat en atac, Casas i Miras han tingut el setè però Barozzi s’ha fet gegantí i ha tocat patir fins al final. Els italians han fet un darrer atac de cinc sense porter, amb una altra aturada providencial d’Edo a un tret enverinat, i l’eufòria s’ha desfermat en un club històric fundat el 1952 que ha picat molta pedra abans d’arribar avui al zenit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)