Copa

L’hora de la reconquesta

Hoquei sobre patins. Copa masculina. Sis equips catalans, amb el Barça al capdavant, volen destronar el Deportivo Liceo, el vigent campió

El darrer quinquenni ha esvaït les sorpreses de la copa masculina, però el campionat continua sent una gran festa que ningú no es vol perdre i que arriba, de manera singular, just abans de l’inici del play-off. El Barça, quatre títols (23 en total), i el Liceo, un, el darrer, s’han repartit els triomfs i també han jugat les tres darreres finals, exercint un domini autoritari. El darrer intrús en el partit decisiu va ser el Reus, finalista el 2017 a Alcobendas i que va obligar els blaugrana a un sobreesforç. Enrere queden els temps romàntics en què el Vic (1999, 2009, 2010 i 2015), el Noia (2008) o el Vendrell (2013 i 2014, precisament a Lleida) van desafiar la lògica.

De nou, els blaugrana i els gallecs són els aspirants més qualificats en una competició amb cinc clubs catalans més. El Barça arrenca contra el Recam Làser Caldes, curiosament el seu rival en els quarts de l’OK Lliga. Abans, però, el Noia Freixenet se les haurà amb l’Alcoi en un partit entre dos equips que han lluït a l’OK Lliga. L’equip de Sant Sadurní ha acabat la fase regular en un brillant tercer lloc i els alcoians, setens. El Liceo s’enfrontarà demà al Reus Virginias, que el va derrotar al Baix Camp en l’OK Lliga amb un gol memorable d’Aragonès en l’últim minut (5-4). A Galícia, 4-3 per als de Juan Copa. El Reus és tradicionalment perillós a un sol partit.

Sigui com vulgui, tant el Barça com els gallecs arriben amb espines clavades. El Liceo va celebrar la supercopa a Sant Sadurní però no va poder aixecar la Golden Cup a casa. El Barça tampoc va arribar a les semifinals a Riazor en la competició europea. Té ganes de reivindicar-se.

Col·leccionista de títols

Un mite, Aitor Egurrola, s’acomiadarà de la copa a l’Onze de Setembre després d’haver-la guanyat fins ara onze vegades. La primera la va obtenir el 2000 i la primera en qualitat de capità va ser a Reus el 2016. El porter, que va ser homenatjat dissabte a Calafell per l’afició local de manera espontània, viurà una competició especial.

Tomàs, comiat emotiu

L’altra repetició de la jugada és el Lleida-Calafell, que van jugar fa quatre dies les semifinals de la Europe Cup. L’amfitrió, que ha perdut els tres últims partits contra els penedesencs, mirarà de fer valer el factor pista en la darrera copa d’Andreu Tomàs, que plega als 35 anys després de 21 temporades. Tret de dos anys al Quévert i dos més a Pamplona, ha bastit tota la seva trajectòria al Lleida i atresora tres títols europeus. El davanter, clau per qualitat i caràcter, viurà un cúmul d’emocions després d’haver estat pare dilluns d’un nen. En els darrers dies, les notícies al Lleida se succeeixen, amb les renovacions de peces bàsiques: Jepi Selva i Uri Vives, tots dos per dues temporades.

Quarts de final. Avui
(1) Noia Freixenet - Pas Alcoi 13.30 h
(2) Barça - Recam Làser Caldes 18.45 h
Quarts de final. Demà
(3) D. Liceo - Reus Virginias 18 h
(4) F. Prats Lleida - Parlem Calafell 20.30 h
Semifinals. Dissabte
Vencedor 1- vencedor 2 18.45 h
Vencedor 3 - vencedor 4 20.45 h
Final. Diumenge 15 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)