Copa

El Manlleu elimina el Gijón (1-2) i jugarà demà la final contra el Palau

ACTUALITZACIÓ. El Generali Palau ha vençut per 5-0 el Deportivo Liceo, que dijous havia donat la sorpresa eliminant el Vila-sana, i jugarà demà a l’Onze de Setembre de Lleida (11 h) la seva tercera final de la copa, competició que encara mai no ha guanyat, davant del Martinelia Manlleu, que ha superat el Telecable Gijón per 1-2 i defensarà el títol. De fet, la final serà la repetició de la de l’any passat a Riazor. El Palau ha hagut de serrar les dents. Ha fet aviat els dos primers gols, però no ha marcat el tercer fins al minut 48 i ha rematat la feina amb dues dianes quan el Liceo, amb tot perdut, ha substituït la portera i ha situat una jugadora de pista. El Manlleu ha fet un gran partit davant del subcampió d’Europa i ha trencat els pronòstics, rescabalant-se de la decepció que li va suposar no accedir a la final a quatre europea. Nara López i Maria Díez han signat els gols i Anna Ferrer ha estat fonamental sota els pals per minimitzar la qualitat rival. Sara Roces ha fet el gol de les asturianes (1-1).

Puigdueta ha rendibilitzat un rebuig dins del quadre per aixecar i picar i marcar l’1-0 (6’). Ha estat el premi a la proposta atacant del campió d’Europa, incisiu al davant i pressionant ben amunt el Liceo per evitar que s’agafés massa confiances. Florenza, un malson per a les gallegues des del minut 1, ha estat objecte de penal prou clar en el minut 8. Fontdeglòria ha afusellat la portera italiana Veronica Caretta, heroïna en els quarts de final (2-0). El Liceo estava tancat i sortia al contraatac com podia però amb accions massa individuals que la defensa catalana neutralitzava. A mesura que han passat els minuts, el Palau s’ha esbravat i s’ha precipitat en atac i no ha fet mal al davant. El Liceo seguia dins del partit i ha tingut alguna oportunitat quer Laura Vicente ha malbaratat. El Palau també hauria pogut eixamplar la diferència, però el Liceo s’ha defensat amb ordre i Caretta també ha estat ferm sota el pals. Sanjurjo, perillosa, ha avisat en el 44 i Fonteglòria ha estat a punt de fer el tercer en el 47’ coronant un contraatac. Fins que Florenza ha sentenciat definitivament el partit (48’) rematant una passada excel·lent de Colomer, que ha marxat per velocitat de la seva marcadora i per comptes de buscar porteria ha aixecat el cap ui ha vist la seva companya (3-0). El Liceo ha tret la portera i ha fet atac de cinc i Puigdueta ha fet dos gols a porteria buida (5-0).

El Manlleu, a tot drap

El Martinelia Manlleu ha sortit absolutament esperitat i ha posat setge a la porteria asturiana. Nara López ha rebut d’esquenes i ha sorprès la portera xilena Hidalgo –campiona el 2021 a Riazor amb el Manlleu–amb una mitja volta magnífica (0-1 en el 5’). El Gijón, que ha tingut una bona oportunitat d’Obeso, ben assistida per Roces, ha anat millorant. La superlativa Roces, ha penalitzat un mal rebuig de la portera del Manlleu Anna Ferrer per signar l’empat a boca de canó (1-1 en el 12’). Tots dos equips han tingut bones oportunitats en el primer temps –dues de Gurri sobretot per part del Manlleu–, però tant Hidalgo com Ferrer han estat molt encertades. Casaramona s’ha fet mal al llavi per un cop de bola. Quan el Gijón feia més perill i Ferrer tenia més feina, Maria Peke Díez, que juga la seva darera copa, ha regalat un gol marca de la casa engaltant al primer toc i ha posat el subcampió d’Europa contra les cordes (1-2 en el 37’). Roces (42’) ha enviat la bola al pal. Les osonenques han sabut aguantar tot el tram final i el Gijón ha fet un atac de cinc estèril els últims 40 segons.