OK Lliga

El cinquè, a cara o creu

Hoquei sobre patins. El Barça rep el Reus Virginias i el Noia Freixenet juga a Riazor contra el Liceo en l’últim partit de l’apassionant semifinal del ‘play-off’ de l’OK Lliga

Els favorits Barça i Deportivo Liceo, els dos primers de la fase regular, apel·len avui al factor pista per desempallegar-se del Reus Virginias i el Noia Freixenet en el cinquè i definitiu partit de l’emocionant sèrie de semifinals del play-off de l’OK Lliga, una seqüència d’emocions que va viure el seu fins ara punt culminant diumenge en el quart partit. El Noia va protagonitzar una remuntada brutal invocant l’esperit de l’Ateneu en els últims minuts provocant el deliri de la seva afició. Un gol de Mitjans a 17 segons del final va rubricar la victòria i va dur la sèrie altre cop cap a Galícia. El Reus, impulsat per un Palau d’Esports ple, va tombar per segon cop el Barça, que ja és mèrit. La diferència entre les dues sèries és que mentre que els sadurninencs no van treure cap resultat positiu a la Corunya, el Reus es va imposar en el primer partit al Palau i va trencar el gel. La sèrie entre els equips blaugrana i roig-i-negre va ser un clàssic en els últims anys del play-off de l’època anterior i ara ha reviscolat. El Deportivo Liceo-Noia arrenca a les 20.30 h i el Barça-Reus, un quart d’hora abans (20.15 h).

El Reus, revitalitzat des de l’arribada de Sergi Aragonès en el mercat d’hivern, ja va completar una copa notable, en la qual es va plantar en la final. El Barça, però, va ser superior en el partit decisiu. La teranyina tàctica de Jordi Garcia, el rendiment creixent de l’italià Compagno, que s’ha anat adaptant i ha mostrat la seva vàlua, la irrupció del xilè Rojas, el fet de disposar d’una rotació de dos porters –Zapater i Ballart– i el retorn recent de Marín són elements que han catapultat l’equip, que té en la bola aturada de Julià una altra gran arma. “Ens mereixíem el triomf i l’afició també se’l mereixia”, deia Garcia al final del quart partit, diumenge passat.

El Barça té més rotació i una qualitat indiscutible. Com a campió i màxim favorit té més pressió, però també hi està acostumat i espera rendibilitzar el factor Palau, tot i que s’espera l’afluència d’aficionats del Reus engrescats pels últims resultats. Edu Castro, el tècnic local, apel·larà a la intensitat com a arma per generar desgast al rival. “Hem de jugar l’hoquei que sabem, concentrats i amb el punt de ràbia que es necessita per arrodonir un partit perfecte. Un Palau ple es nota i necessitem el suport de l’afició”, recalca Castro.

El Noia, per la seva banda, es remet al triomf que va obtenir en la lliga el gener del 2020 a Riazor, escenari on no guanyava des del 2012, i a les dificultats que va plantejar al conjunt gallec en els dos primers partits. Tercer en la fase regular malgrat les lesions –només va jugar tres partits amb la plantilla completa– i amb jugadors de gran experiència com ara Jordi Bargalló, Eloi Mitjans o Xavi Costa, viatja amb tota la il·lusió del món i una pressió menor que la del rival.

EL PRECEDENT

Els sadurninencs van guanyar a la Corunya el gener del 2020 i s’hi volen emmirallar
1a semifinal
Barça - Reus Virginias 3 - 5
Barça - Reus Virginias 5 - 3
Reus Virginias - Barça 0 - 3
Reus Virginias - Barça 3 - 2
Barça - Reus Virginias 20.15 h
2a semifinal
D. Liceo -Noia Freixenet 6 - 5
D. Liceo - Noia Freixenet 5 - 2
Noia Freixenet - D. Liceo 6 - 0
Noia Freixenet D. Liceo 5 - 4
D. Liceo - Noia Freixenet 20.30 h

ÈXIT

La incertesa i el públic reforcen la idoneïtat del retorn del ‘play-off’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)