Més hoquei

Federació Catalana de Patinatge

Nacional Catalana

El Congrès i el Lleidanet l’Alpicat, campions

La temporada 2021/22 de Nacional Catalana ha conclòs amb la consecució dels títols de campions per part del CP Congrés LSEM (masculí) i de l’HC Lleidanet Alpicat (femení), que pugen a l’OK Lliga Plata masculina i a l’OK Lliga Femenina. La final masculina s’ha decidit a Can Xarau després que divendres el Cerdanyola CH sortís vencedor del segon partit al Camp del Ferro per 1-4. El tercer partit ha estat dominat des del descans pels grocs-i-negres, que s’havien avançat mínimament dos minuts abans de l’intermedi amb un gol d’Albert Aubets. A la represa ha arribat el segon visitant, de Biel Perpinyà, aprofitant un rebuig, i tot i que el Cerdanyola ha retallat amb un gol de penal d’Albert Hernàndez, Àlex Martinez ha tornat la diferència de dos gols. A dos minuts del final, novament de penal, Arnau Gangonells ha pogut marcar per als locals, que ja no han tingut temps d’empatar el partit.

La final femenina també ha tingut com a guanyador l’equip visitant en el tercer partit. Dissabte, en el segon, l’HC Lleidanet Alpicat va guanyar per 6-4 un CH Mataró que va arribar a situar el 0-2 a l’electrònic, però veient com les locals acabaven forçant el tercer partit. El pavelló Jaume Parera de Mataró va ser l’escenari d’una victòria lleidatana força autoritària (1-4). Laura Pastor va obrir la llauna en una acció individual, Arantxa Gonzàlez va marcar el segon aixecant i picant i el tercer aprofitant el rebuig d’una directa. Amb el Mataró més obert, les lleidatanes van sentenciar amb un contraatac culminat per Laura Pastor. Les lleidatanes assoleixen l’ascens a OK Lliga femenina havent passat fugaçment per la màxima categoria de l’hoquei patins català, en una temporada en què ja van ser subcampiones de la copa Generalitat.