OK Lliga

Llarga vida al ‘play-off’

Hoquei sobre patins. L’OK Lliga arrenca demà repetint el reeixit format i amb el Barça favorit i delerós de recuperar el títol que li va pispar el Liceo

La lliga del play-off reimplantada el curs passat torna amb el mateix model, que manté viva la flama tant per als de dalt com per als de baix, ja que els dos últims baixen, els vuit millors es juguen el títol i l’antepenúltim i el tretzè es juguen la permanència. La novetat, a banda dels ascensos del clàssic Vilafranca, el Sant Cugat i l’Arenys de Munt, és que el Barça no defensarà el títol perquè el vigent campió és el Deportivo Liceo. El Reus Virginias, flamant finalista i que manté el bloc de manera literal –només ha marxat Pablo del Río, que ja no jugava–, és sobre el paper l’altre gran aspirant, sobretot després d’eliminar el Barça al Palau en el cinquè partit de les semifinals. Malgrat la revolució postpandèmia, amb les plantilles a la mà, el Barça surt com sempre de favorit i va començar a exercir com a tal guanyant amb autoritat la supercopa en la final precisament contra el Reus (4-0). “Una espineta menys”, va dir el tècnic blaugrana, Edu Castro. El Barça havia perdut la final de l’edició anterior contra el Liceo a l’Ateneu. El favoritisme blaugrana s’accentua encara més perquè del Liceo campió només queden el tècnic i tres jugadors. El Noia, el teòric quart en discòrdia, ha perdut un home diferencial, Roc Pujadas, atret com tants d’altres per les ofertes i el caliu de la lliga portuguesa i que ha seguit el camí que també van fer temps enrere Pol Manrubia, rellançat igualment en el club, i Sergi Aragonès, ara actor principal al Reus des que hi va aterrar en el mercat d’hivern. El Noia manté el bloc amb el tècnic Pere Varias al capdavant. El Parlem Calafell, campió de la Europe Cup, ha perdut un baluard a la porteria, el jove Xano Edo, que serà precisament un dels rivals en la copa Continental a les files del Valongo portuguès. L’experimentat Gerard Camps, procedent del Caldes, ocuparà el seu lloc. Ferran López manté, si fa no fa, el bloc que tan bon rendiment li va donar.

La lliga regular arrenca demà i s’acabarà el dia 29 d’abril. Entre la jornada 6 (8 d’octubre) i la 7 (19 de novembre), però, hi haurà un parèntesi per la disputa del mundial a l’Argentina (San Juan). Els play-offs s’acabaran, en el cas de la disputa d’un cinquè partit en la final, el 20 de juny.

Patrocini

El mercat de fitxatges

Liceo.

Altes: Martí Serra (Lleida), Bruno Di Benedetto (Lleida),

Sito Ricart (Caldes), Matías Bridge (Liceo B), Arnau Canal (Voltregà), Fabrizio Ciocale (Valdagno) i Fran Torres (Liceo B). Baixes: Roberto Di Benedetto (Benfica), Jordi Adroher (Oliveirense), Carles Grau (Barça), Marc Grau (Barça), Jordi Burgaya (Voltregà),

Martín Rodríguez (Noisy-le-Grand) i Maxi Oruste (Vercelli).

Reus.

Altes: cap. Baixa: Pablo del Río (Vilafranca).

Barça.

Altes: Carles Grau (Liceo) i Marc Grau (Liceo). Baixes: Aitor Egurrola (retirat) i Nil Roca (Benfica).

Noia.

Altes: Martí Gabarró (Calafell, cedit pel Barça) i Kyllian Gil (Barça B, cedit pel Barça). Baixes: Àlex Joseph (Arenys de Munt), Xus Fernández (Vilafranca) i Roc Pujadas (Porto).

Lleida.

Altes: Elagi Deitg (Igualada), Oriol Codony (Manlleu),

Nuno Paiva (Montebello) i Xavier Aragonès (Vilafranca). Baixes: Martí Serra (Liceo), Bruno Di Benedetto (Liceo) i Andreu Tomàs (retirat).

Calafell.

Altes: Gerard Camps (Caldes), Curro Fernández (Braga). Baixes: Xano Edo (Valongo), Martí Gabarró (Noia), Albert Marimon (Vilanova) i Jordi Munné.

Alcoi.

Altes: Biel Pujadas (Manlleu), Franco Ceschim (Palafrugell) i Joan Oltra (Cocentaina). Baixes: Pere Cañellas (retirat), Carlos Cantó i Marc Castañer (Rivas Lagunas).

Caldes.

Altes: Jaume Gisbert (Espanyol), Marc González (Valdagno, cedit pel Barça), Jordi Pons (St. Cugat) i Roger Presas (SHUM). Baixes: Ferran Rosa (Palau), Sito Ricart (Liceo), Gerard Camps (Calafell), Roger Beltrán, Guillem Rué (St. Feliu) i Roger Acsensi (retirat).

Igualada.

Altes: Oriol Llenas (Barça B), Mats Zilken (Alpicat),

Roger Bars (Trissino) i Xavier Bosch (Alpicat). Baixes: Ton Baliu (retirat), Àlex Cantero (Girona), Elagi Deitg (Lleida) i Marc Palau (Vilafranca).

Voltregà.

Altes: Jordi Burgaya (Liceo), Dídac Alonso (Manlleu), Javier Sánchez (Rivas Lagunas) i Lluis Teixidó (tècnic). Baixes: Marc Palazón (Taradell), Marcel Luzón (Espanyol) i Arnau Canal (Liceo).

Girona.

Altes: Àlex Cantero (Igualada), Borja Ramon (Palafrugell) i Marc Montilla (Lloret). Baixes: Marc Comalat (entrenador, Espanyol), Raúl Pelicano (retirat), Gerard Rovira (Vic), Gerard Pujol (Palafrugell) i Hugo Laguna (Lloret).

Vilafranca.

Altes: Xus Fernández (Noia), Marc Palau (Igualada),

Pol Ferrer (Vilanova), Arnau Güell (Espanyol) i Pablo del Río (Reus). Baixes: David Arellano (retirat), Xavi Aragonès (Lleida), Tomás Villares (St. Cugat) i Luka Hernández (Vic).

Arenys de Munt.

Altes: Ernest Burgaya (Vic), Àlex Joseph (Noia) i Marc Pujadas (Manlleu). Baixes: Adrià Oliveras i J. Martínez.

Sant Cugat.

Altes: Pol Galbas (Sarzana), Baptiste Bonneau (Espanyol) i Tomás Villares (Vilafranca), Jordi Pons (Caldes) i Enric Martí (Monjos).

Adroher, Roca, Pujadas: continua l’èxode

L’èxode de primeres espases cap a Portugal continua sent una constant, però, en canvi, tornen jugadors clau d’Itàlia, el destí més prolífic dels catalans. Jordi Adroher, que ha triomfat al Liceo, jugarà a l’Oliveirense. També marxen Nil Roca (Benfica), Roc Pujadas (Porto), Roberto Di Benedetto (Benfica) i el jove Xano Edo (Valongo), que, de fet, és portuguès tot i haver completat l’etapa de formació a can Barça. Torna, en canvi, procedent del Valdagno (23 gols), el jove Marc González, que va despuntar al Lloret i que jugarà al Caldes. Roger Bars vestirà de nou la samarreta de l’Igualada després de guanyar la lliga italiana amb el Trissino, mentre que Pol Galbas, fill pròdig, reforçarà el Sant Cugat després de ser clau en el Sarzana, campió de copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)