Mundial

El títol mundial arriba amb un treballat gol d’or

Hoquei en línia. La selecció espanyola femenina guanya la medalla d’or en els WSG en superar França en la final (2-1) després de tres temps extres

Un gol d’or en la tercera pròrroga de la final va donar a la selecció espanyola femenina el títol mundial en els World Skate Games que s’estan disputant a l’Argentina. Espanya, amb sis jugadores catalanes, es va emportar la desitjada medalla d’or en derrotar França per un curt 2-1 en la gran final. La subcampiona mundial de l’any 2021, el combinat estatal, es va revenjar de la campiona del món de l’any passat, l’equip francès, i va pujar al més alt del podi en una altra final molt anivellada. Van formar part de la selecció espanyola que va guanyar el títol mundial les catalanes: Jana Reventós, Judit Pareja i Maria Ayala (HCR Cent Patins), Mercè Vilaró (CB Tsunamis), Eva Marquès (CP Vila-real) i Xènia Seoane (ASME Tucans).

La final entre Espanya i França, els dos millors conjunts actualment, va ser molt disputada, i tots dos equips s’haurien pogut emportat la victòria. El conjunt francès es va avançar en el marcador amb un gol de Gandit Camille en el minut 7 i un minut després va tenir superioritat per una sanció de dos minuts a Judit Pareja. Espanya va aguantar bé, i a poc del descans Ana Sierra va aconseguir l’empat (1-1) després d’una assistència de Jana Raventós.

En la segona meitat el conjunt estatal va buscar el gol de la victòria i va tenir ocasions, però va topar amb la gran defensa francesa. Les ocasions de França tampoc es van materialitzar, es va arribar al final del partit amb l’empat a un gol, i es va passar a la pròrroga. No va ser fins al tercer temps extra que es va decidir el títol amb un gol d’or. Alejandra Vallejo va fer una assistència a Olivia Monjas, que va anotar el gol de la victòria.

La medalla de bronze la va guanyar els Estats Units, que va superar l’Argentina, l’amfitriona, per 3-1.