Mundial

Matías Pascual (Barça) es trenca la tíbia i el peroné en la semifinal del mundial

ACTUALITZACIÓ. El jugador del Barça Matías Pascual, que reapareixia després d’haver estat baixa per febre els últims dos partits, es va fer mal en una acció fortuïta en què li va marxar el patí en el decurs de la semifinal del mundial entre l’Argentina i Itàlia i va caure molt malament. Pascual va ser retirat amb llitera en el minut 10 del partit. Segons el comunicat oficial, el jugador s’ha trencat la tíbia i el peroné –una lesió molt greu–, li han posat guix i està ingressat. Els seus companys li van dedicar la victòria en la volta d’honor exhibint la seva samarreta.

Argentina-Portugal, repetició de la final 2019

La consistència defensiva, l’ofici, la qualitat i el fons d’armari de Portugal han posat fi aquesta matinada hora catalana al somni de França en el mundial de San Juan. L’equip lusità, amb els blaugrana Hélder Nunes i João Rodrigues de titulars, s’ha imposat per 0-4 –Hélder Nunes (2), Rafa i Magalhães–en un partit molt igualat que s’ha trencat en els últims quatre minuts i jugarà la final la matinada de diumenge a dilluns (0.30 h) contra l’Argentina, l’amfitriona, que ha derrotat Itàlia, selecció sempre rocosa, per 4-1 amb gols de Gonzalo Romero (2), Lucas Ordóñez i Carlos Nicolía.

Argentina s’ha avançat en el primer temps (2-0) amb dues dianes de Romero, la segona de penal. Ordóñez ha fet el 3-0 tot just arrencar la segona part. Itàlia ha marcat el 3-1 al es acaballes, però una falta directa transformada per Nicolía –vermella a Cocco– ha establert el 4-1 definitiu quan faltaven 32 segons per al final del partit.

Campiona a Barcelona 2019 precisament contra els argentins –0-0 i triomf en els penals–i subcampiona a Nanjing 2017, Portugal afrontarà la seva tercera final seguida. Els gals havien fet saltar la banca contra Espanya en la tanda de penals fent un sobreesforç col·lectiu comandats el trio de germans Di Benedetto i pel porter del Sant Cugat Baptiste Bonneau, però no han tingut arguments ofensius ni l’espurna suficient. Portugal ha sabut nedar i guardar la roba sense riscos, sempre amb dos jugadors pendents del balanç defensiu quan atacaven per evitar les fuetades dels gals. Rafa ha fet el 0-1 en el 20’ i ha encarrilat la victòria en una primera part en què l’equip de Renato Garrido només ha comès una falta, una constatació dels pocs problemes que li ha generat França. En el minut 46’, Alves ha tingut una directa per una blava clara a Roberto di Benedetto. Bonneau ha aturat el primer intent però s’ha mogut abans. L’han fet repetir. El pal ha escopit el segon tir, brutalment fort. En la superioritat, però, Hélder Nunes, ha trobat l’escaire de seguida tot just en la primera combinació (0-2). França ha atacat sense porter els dos últims minuts, a la desesperada, i els lusitans, impertèrrits, han fet dos gols en l’últim minut. Magalhães l’ha marcat a porta buida i Hélder Nunes, pal de paller de la seva selecció que ha rendit a un gran nivell, engaltant amb molta classe en una ràpida transició (0-4).