Lliga Catalana

La primera del Calafell i la cinquena del Noia

Hoquei sobre patins. Lliga catalana. Els del Baix Penedès passen a la final en vèncer l’Igualada i els de l’Alt Penedès es desfan del Lleida

Igualada Rigat 2 Parlem Calafell 3

IGUALADA RIGAT:Torrents, Riba, Vives, Carol i Marimón –equip inicial–; Cervera, Llenas, Yeste, Zilken i Marques.PARLEM CALAFELL:Camps, Xaus, Ferrer, Escala i Casas –equip inicial–; Palau, Espinosa, Miras, Fernández i Solans.GOLS:0-1 (1’) Casas. 0-2 (10’) Miras, de penal. 1-2 (23’) Riba. 1-3 (30’) Ferrer. 2-3 (47’) Llenas.ÀRBITRES:X. Buixeda i J.O. Escobar.FALTES:8 de l’Igualada i 8 del Calafell.

Noia Freixenet 5 F. Prats Lleida 3

NOIA FREIXENET:Roca, Esteller, Salvadó, Bargalló i Mitjans –equip inicial–; Costa, Gil, Gabarró, Ballart i Marimón.FINQUES PRATS LLEIDA:Codony, Vives, Duch, Aragonès i Selva –equip inicial–; Cañellas, Paiva, Badia, Folguera i Deitg.GOLS:1-0 (12’) Bargalló. 1-1 (18’) Badia. 2-1 (19’) Costa. 2-2 (30’) Vives, de falta directa. 3-2 (33’) Esteller. 4-2 (34’) Mitjans, de falta directa. 4-3 (41’) Selva. 5-3 (48’) Bargalló.ÀRBITRES:D. Calonge i A. Gorina. Van mostrar targeta blava a Esteller, Vives i Aragonès, i a la banqueta del Noia.FALTES:11 del Noia i 13 del Lleida.

El Parlem Calafell i el Noia Freixenet lluitaran pel títol en la gran la final de la XVIII edició de la Frit Ravich lliga catalana que s’està disputant a Santa Perpètua de Mogoda. La cita és aquest migdia, a 2/4 d’1, per Esport3. Aquesta serà la primera final del Calafell en la lliga catalana, mentre que el Noia disputarà la seva cinquena i buscarà el seu segon títol de campió. Els del Baix Penedès van derrotar l’Igualada Rigat per un mínim 2-3, i els de l’Alt Penedès van superar el Finques Prats Lleida per 5-3.

El Calafell es va avançar en el marcador al cap de 24 segons de joc, en culminar Martí Casas un contraatac molt ben trenat de l’equip. Els penedesencs van intentar aprofitar aquesta bona dinàmica i van disposar de bones ocasions. Les més clares van ser dos penals: el primer, aturat pel porter igualadí Torrents, i el segon, transformat per Sergi Miras en el 0-2. Els igualadins van començar a tenir ocasions clares en els últims deu minuts, van enviar una bola al pal i Gerard Riba va fer l’1-2 a dos minuts del descans. En la segona meitat, el Calafell es va avançar amb l’1-3 marcat per Jordi Ferrer en el minut 5, i en els minuts següents va intentar sentenciar. L’Igualada va lluitar fins al final i va marcar el 2-3 a tres minuts per acabar, quan Oriol Llenas va desviar un tir de Tety Vives, que va xutar des de la seva pròpia àrea. Els igualadins van buscar l’empat fins al darrer segon, van treure el porter i van atacar amb cinc, però el porter Gerard Camps va fer bones aturades en els darrers instants.

Molta intensitat

La segona semifinal va ser molt intensa i no es va decidir fins al final. El Noia es va avançar, però el Lleida sempre va estar dins del partit i va empatar en dues ocasions, fins al 2-2 en l’inici de la segona meitat. Els de Sant Sadurní van marcar dos gols en un minut (4-2), i els lleidatans van respondre amb bones ocasions i marcant el 4-3 a nou minuts del final. El porter del Noia, Blai Roca, va tenir una gran actuació, sobretot en els darrers minuts i en jugades de bola aturada, i Jordi Bargalló, que havia inaugurat el marcador, va fer el 5-3 a dos minuts del final.