Lliga Catalana

El Voltregà venç el Sant Cugat en la final de la Lliga Catalana (3-4)

El Voltregà Stern Motor ha derrotat avui a Santa Perpètua de Mogoda el Solideo Sant Cugat per 3-4 i s’ha endut la tercera edició de la Lliga Catalana, afermant el seu procés de relleu generacional amb un equip farcit de jugadores de la base. El conjunt osonenc dominava per 0-3 en el segon temps quan les vallesanes han reaccionat amb virulència i fe (3-3). Un gol de penal d’Esther Vistós ha decidit el partit i ha atorgat al conjunt osonenc la seva primera Lliga Catalana. Es converteix en el successor del Martinelia Manlleu. El Generali Palau va guanyar el títol en la primera edició.

Maria Anglada ha avançat el Voltregà amb un gol matiner en el minut 2. La jugadora interior ha guanyat molt bé la posició dins del quadre i ha trobat una escletxa. El Sant Cugat, mitjançant Massons, al pal, i Martín, en una acció doble ben resposta per la portera del Voltregà Otegi, ha tingut l’empat. El primer temps ha finalitzat amb 0-1.

Beto Borregán, el tècnic del Sant Cugat, ha canviat de portera en el segon temps. Júlia Baldrich ha entrat en el lloc d’Irache Candal. El conjunt osonenc ha trencat el partit en els primers minuts del segon temps amb els gols de Paula Vilamala i Berta Ferran. Però Andrea Massons, desviant un tret de Laura Porta, ha reanimat a l’equip vallesà (1-3). Alba Ambrós, completant una gran acció, ha fet el 2-3 a 11:37 del final i ha ressituat el seu equip. Uxue Otegi ha evitat l’empat amb un aturada de molt de mèrit en un penal llançat per Laura Porta i el rebuig. La dinàmica del Sant Cugat era plenament ascendent i el seu domini i joc incisiu ha tingut premi. Avilés, al segon pal, ha desviat la passada de Massons (3-3 a 6:44). Ambrós ha estat a punt de fer el quart però Anglada, molt ràpida, ha entrat fins a la cuina en el contraatac posterior i li han fet penal. Esther Vistós, que va marcar quatre gols en la semifinal, l’ha clavat (3-4 a 4:16). El Sant Cugat ha fet atac de cinc els dos últims minuts però no ha pogut forçar la pròrroga.