Mundial

Mati referma la tradició

Mundial. En els últims nou mundials, des de San José 2005, almenys un jugador blaugrana ha format part de la selecció campiona, sigui Espanya, Portugal o l’Argentina

Matías Pascual, lluitador i polivalent que es recupera d’un trencament de tíbia i peroné, ha eixamplat la tradició de campions del món del Barça. En els últims nou mundials, almenys un jugador blaugrana ha format part de la selecció campiona, amb sis títols per a Espanya, dos per l’Argentina i un de Portugal el 2019 al Palau amb els blaugrana Hélder Nunes i João Rodrigues fonamentals. El títol argentí a la Roche-sur-Yon superant Espanya (6-0) i simbolitzant un fi de cicle, el va celebrar Reinaldo García, que havia vestit la samarreta blaugrana abans de tornar al Porto. També hi era Lucas Ordóñez, que la vestiria el curs següent. Ni Pablo Álvarez ni Matías Pascual (Barça) van jugar el mundial. En els sis títols del conjunt estatal destaca Sergi Panadero, campió quatre cops (2005, 2007, 2011 i 2013) en l’etapa més efervescent en què tres sadurninencs, Jordi Bargalló, Pedro Gil i Marc Gual, van tallar també el bacallà mundial. Gual en va celebrar cinc però només un, el darrer el 2013, quan era en el Barça (2011-2019). Espanya, renovada, va reviscolar a Nanjing 2017 amb Pau Bargalló, Ignacio Alabart i Edu Lamas. Nil Roca havia jugat en el Noia Freixenet cedit pel Barça.

2005 Panadero (Espanya)
2007 Panadero, S. Fernández i Ordeig (Espanya)
2009 Fernández i Ordeig (Espanya)
2011 Panadero, Fernández, Torra i Ordeig (Espanya)
2013 Panadero i Gual (Espanya)
2015 Reinaldo (Argentina)
2017 Pau Bargalló, Alabart i Edu Lamas (Espanya)
2019 Hélder Nunes i João (Portugal)
2022 Pascual (Argentina)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)