Més hoquei

HOQUEI SOBRE PATINS

50 anys amb patins

El Centre d'Esports Arenys de Munt celebra el 50è aniversari amb tot un seguit d'actes institucionals, esportius i de caràcter social i popular per als jugadors i les seves famílies

2
segons llocs europeus
ha aconseguit l'Arenys de Munt en la seva història, un els nois (1977) i un les noies (2007).

El Centre d'Esports Arenys de Munt ha arribat als 50 anys i ho vol celebrar amb un seguit d'actes institucionals, esportius, festius, populars i de caràcter social per als jugadors i les seves famílies. El tret de sortida serà dilluns vinent amb l'acte institucional, mentre que el dia 11 es commemorarà el primer partit d'hoquei sobre patins que es va disputar a la pista de Sant Martí, on va començar tota la història. En aquests pròxims mesos es faran diversos actes populars, s'està muntant una exposició amb material, fotos i cartells, i es preparan clínics, xerrades i conferències.

L'Arenys de Munt, a banda de ser un club amb destacada tasca en la formació de jugadors, també ha destacat per les seves aparicions en l'elit, tant en la categoria masculina com la femenina, un fet del qual poques entitats en poden presumir. Els nois van ser fundadors de la màxima categoria estatal, la divisió d'honor (1969/70), i van aconseguir un meritori tercer lloc el curs 1972/73. El seu punt culminant va ser el segon lloc que va aconseguir en la primera edició recopa d'Europa del 1977, en perdre la final contra l'Oeiras portuguès en els penals. Els arenyencs van deixar l'elit uns anys i després de tenir una breu aparició la temporada 1997/98 en la divisió d'honor, els últims anys han estat en segones categories.

En aquests darrers temps han estat les noies les que han brillat i han ajudat a impulsar l'hoquei femení català i estatal, i han guanyat títols catalans i dos campionats d'Espanya (1999 i 2004). El seu major èxit va ser el subcampionat en la primera copa d'Europa que es va disputar el 2007, i en la qual només va cedir contra el Biesca Gijón en la final per un gol d'or.

ELS ACTES DE LA CELEBRACIÓ

Obertura
8 de novembre de 2010: Acte institucional a la Masia de Can Borrell
Obertura de les celebracions amb la presència de l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra; el regidor d'Esports Manel Lladó; el president de la junta directiva territorial de la Fecapa, Jordi Poblet, i representants de la junta del Centre d'Esports Arenys de Munt.
11 de novembre de 2010: Pista Sant Martí
Commemoració del 50è aniversari del primer partit d'hoquei a Arenys de Munt que es va disputar a la pista de Sant Martí. Partidets d'escola i prebenjamí d'iniciació.
14 de novembre del 2010: Acte social i popular
Jornada esportiva i festiva oberta a tots els jugadors i socis del CE Arenys de Munt. Partits de competició de les categories de base, xocolatada, partits dels primers equips i botifarrada.
4 i 5 de desembre de 2010: Primer Trofeu Nacional de Patinatge Artístic
El patinatge artístic d'Arenys de Munt organitza aquest trofeu. Durant l'any es duran a terme diverses exhibicions.
Nadal
23 de desembre de 2010: Cloenda de la primera fase d'entrenaments
Berenar popular per als nens i els pares, cantada de nadales i sopar de Nadal a la sala municipal.
Hoquei per Nadal
Jornades de tecnificació d'hoquei sobre patins.
Setmana blanca
5 o 6 de març de 2011 Partit d'hoquei 50è aniversari
Partit de mares contra pares del CE Arenys de Munt.
Setmana Santa
Del 18 al 25 d'abril de 2011 Exposició 50 anys d'hoquei a Arenys de Munt
Exposició de material, fotos i cartells relacionats amb el món de l'hoquei d'Arenys de Munt. A la sala d'exposicions municipal.
Hoquei per Setmana Santa
Jornades de tecnificació d'hoquei sobre patins.
Maig 2011
Xarrades, conferències i clínic
El CE Arenys de Munt organitza un cicle de conferències i actes relacionats amb els diversos àmbits de la pràctica de l'hoquei.
Fases finals de la temporada
El club acull al pavelló la celebració d'una fase final de temporada.
Cloenda
11 de juny de 2011 Acte de cloenda del 50è aniversari
Sopar cloenda de les celebracions amb la presència de jugadors, entrenadors i juntes de la història del Centre d'Esports Arenys de Munt.

Tot va començar a la pista de Sant Martí

L'inici de l'hoquei sobre patins a Arenys de Munt està directament relacionat amb la inauguració de la pista de Sant Martí el 1959. Aquesta instal·lació que no va ser fàcil d'aconseguir i es va necessitar la col·laboració de diverses entitats i persones, però finalment va arribar. Es va crear el club, que va tenir com a primer president Julio Calderero, i es va començar a formar el primer grup de jugadors que en els primers temps entenien l'hoquei com una activitat d'oci, en què era més important anar junts a patinar que no pas competir. En els primers anys de la dècada dels seixanta, i amb el club ja vinculat a la federació, es va disputar el primer partit oficial de competició que va ser un desplaçament a la pista del Santboiana. Aquest esport dels patins i l'estic, de mica en mica, es va anar fent més popular al poble, i el 1967 es va iniciar la dècada daurada amb l'arribada a la presidència d'Antoni Soler. Es va progressar en les dues direccions, l'elit i la base. El primer equip va aconseguir diversos ascensos, i va ser un dels fundadors de la divisió d'honor la temporada 1969/70. El club va créixer per sota, es van incrementar els equips de base i es van formar joves jugadors arenyencs que van nodrir el primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)