Més hoquei

El lideratge es posa en joc en el derbi selvatà

Hoquei sobre patins. El SHUM Grupo Maestre i el Lloret Vila Esportiva ocupen empatats a punts els dos primers llocs de la primera estatal

El SHUM Grupo Maestre i el Lloret Vila Esportiva disputen aquesta nit (21.00 h) un apassionant derbi selvatà pel lideratge de la primera estatal. Els dos equips hi arriben empatats a 25 punts i ocupen les dues primeres posicions. Els maçanetencs i els lloretencs estan en un bon moment de forma que els ha situat en aquesta posició de privilegi. El SHUM ha guanyat els tres últims partits que ha disputat i en els sis que ha jugat davant la seva afició no ha deixat escapar ni un sol punt. El Lloret fa quatre partits que no perd i ha guanyat els dos darrers desplaçaments; fora de casa ha encaixat dues derrotes i ha guanyat quatre partits.

Tots dos conjunts selvatans estan portant a terme una bona campanya i a dues jornades del final de la primera volta són seriosos aspirants a pujar a l'Ok Lliga. Els maçanetencs han ocupat una de les tres places d'ascens en les darreres sis jornades mentre que els lloretencs han estat en aquestes posicions en nou jornades, les últimes vuit consecutives.

Equips consistents

El conjunt maçanetenc s'ha mostrat com un bloc molt consistent i és el segon equip que marca més gols i que n'encaixa menys. El SHUM acumula vuit victòries, un empat –a la pista de l'Arenys de Munt, que és el tercer– i dues derrotes. Una va ser a la pista del Caldes, el quart, i l'altra és l'única ensopegada clara, ja que va perdre (2-1) a la pista del Burguillos, un equip que és nou a la categoria i que lluita per no baixar, però que té a favor seu que els rivals han de fer un llarg desplaçament a Extremadura.

El Lloret també ha aconseguit vuit triomfs, un empat i dues derrotes. Va ensopegar amb la mateixa pedra i va perdre a la pista del Burguillos (4-2). L'altra derrota va ser a Sant Cugat, el cinquè. L'únic empat dels lloretencs va ser a casa enfront el Caldes. El Lloret és l'equip que encaixa menys gols i només el setè que més en marca, però els rendibilitza molt bé.

No es troben a primera estatal des del curs 1998/99

El SHUM i el Lloret no s'han enfrontat en la primera estatal des de la temporada 1998/99, en què van militar en el grup A d'aquesta segona categoria. En aquella ocasió, els maçanetencs es van imposar davant el seu públic per 5-2, i també van guanyar a la pista del Lloret (1-4). El precedent més recent d'aquest derbi data de la temporada 2012/13 en l'Ok Lliga, en què es van imposar els maçanetencs per 5-3. En els sis anteriors derbis selvatans de la màxima categoria a la pista de Maçanet de la Selva, el Lloret sempre havia aconseguit puntuar. Els lloretencs van empatar els tres anteriors i van guanyar els tres primers que havien disputat. El primer derbi selvatà en l'Ok Lliga va ser la temporada 2002/03 i el Lloret va vèncer per 1-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)