Esports de muntanya

L'edició més oberta de la cursa de Girona

Curses de muntanya. L'absència de Marc Pinsach fa més imprevisible que mai la victòria en els 25 km

Ja es pot anunciar que la Cursa de Muntanya de Girona, que es disputa aquest diumenge, no la guanyarà Marc Pinsach. El corredor cassanenc ha estat l'únic vencedor de la categoria de mitja distància en les cinc edicions disputades fins ara, però aquest any no participarà en la prova perquè està concentrat a Tignes amb la selecció catalana d'esquí de muntanya i no torna fins dimarts que ve. Pel mateix motiu tampoc no hi serà el banyolí Oriol Cardona, que va compartir victòria amb Pinsach en l'edició del 2013. Amb aquestes absències, Jordi Rabionet i Rubèn Hernández, que van fer podi l'any passat, passen a ser els principals favorits en l'edició d'aquest any. La cursa sortirà, com és habitual, de la plaça de Sant Domènech (10 h) de Girona i tindrà 25 km i 1.100 m de desnivell positiu. El recorregut serà diferent al dels últims anys, tindrà més dificultats i passarà per llocs emblemàtics de les Gavarres, com ara les mines del Nen Jesús i el castell de Sant Miquel.

Qui no es perdrà la Cursa de Muntanya de Girona serà Toti Bes, el gran favorit de la Transgavarres (55 km i 2.000 m de desnivell positiu). El veterà corredor gironí s'ha imposat en les dues últimes edicions. No hi seran, en canvi, els tres corredors que l'any passat el van seguir en la classificació –Dani Cazalla, Genís Zapater i Roberto Sancho–, però sí el cinquè classificat, Pablo Boada, que va fer podi en la primera edició. També tindrà les seves opcions el bisbalenc Zoel Codolà, segon en la cursa de mitjana distància fa dos anys. En noies no hi serà la campiona de l'any passat, Tina Bes, ni les seves acompanyants en el podi, Mònica Vives i Blanca Márquez. La prova començarà a Palamós (6.30 h) i creuarà tot el massís.

La cursa exprés, la més curta, serà també la més concorreguda, i tindrà Roberto Sancho entre els principals favorits en la categoria masculina. La ciclista professional Emily Collins i Bego de la Rocha buscaran la victòria en la femenina. La prova (18km i 700 m de desnivell positiu) començarà a les 9 del matí.

La Cursa de Muntanya de Girona, organitzada per Klassmark, tindrà una participació total de 940 corredors: 410 en la cursa express, 294 en mitja distància i 236 en la Transgavarres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)