Atletisme

Atletisme

Mechaal té llum verda per córrer l'europeu de Chia

Atletisme. La IAAF admet les al·legacions presentades, fa marxa enrere i deixa sense efecte la suspensió cautelar a l'atleta fins que no es resolgui l'expedient de l'Agència Espanyola Antidopatge

La Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) ha fet marxa enrere i, després d'haver estudiat les al·legacions presentades, ha donat llum verda perquè Adel Mechaal sigui seleccionable per a l'europeu de cros que es disputa demà a Chia (Itàlia). La IAAF deixarà la sanció en suspens mentre no es resolgui l'expedient que li va obrir l'Agència Espanyola Antidopatge (Aepsad) pels tres controls de dopatge fallits a conseqüència del fet que suposadament l'atleta no havia comunicat el lloc on es trobava. “Se m'ha remès un correu per part de la IAAF en què se m'informa que després d'analitzar detalladament els documents que vaig enviar dijous han decidit deixar sense efecte la suspensió provisional que m'havien comunicat fa dos dies. És per això que mentre es procedeixi a la tramitació del procediment i a partir d'aquest moment, puc prendre part en qualsevol competició”, va explicar el mateix atleta a través d'una nota.

Després d'aquesta resolució, la direcció tècnica de la Federació Espanyola d'Atletisme ha decidit mantenir la composició de l'equip original, tot i que abans ja havia convocat Dani Mateo en substitució del migfondista català. En aquest sentit, Mechaal va manifestar: “Lamento els perjudicis generats a l'atleta que es disposava a ocupar el meu lloc en la selecció espanyola en aquesta competició. Cal tenir present que el que ha succeït és totalment aliè a la meva persona.”

Mechaal, que arribarà a Sardenya un dia després que la resta de l'expedició, ja va viure una situació similar l'estiu passat. El migfondista del New Balance va haver de viatjar a Rio uns dies més tard del que estava previst per culpa d'aquest mateix afer. Mechaal reitera la seva innocència: “No se'm pot imputar la comissió de tres controls fallits en el termini de dotze mesos, de conformitat amb la normativa antidopatge que resulta d'aplicació. Bona prova d'això és que la IAAF [en comunicació del 2 d'agost de 2016] em va informar que el control fallit del 16 de juliol de 2016 era el primer comès per la meva part”, va recordar.

Deixant de banda de tots aquests problemes administratius, Mechaal, que aquest curs s'entrena a Madrid amb Antonio Serrano, es desplaça a Chia amb el propòsit de repetir o millorar la medalla de bronze que va assolir l'any passat a Ieras (Provença) en el que era el seu debut en el campionat.

LA DADA

Mechaal, tercer l'any passat, arribarà a Chia un dia més tard que els seus companys

Ilias i Ayad, quan el rival és a casa

A més d'Adel Mechaal, el colomenc Ilias Fifa (FC Barcelona) i el lleidatà Ayad Lamdassem (Bikila) també pugnaran demà per les places d'honor de l'europeu. Fifa (Tànger, 1989), que va obtenir la nacionalitat espanyola el juliol del 2015, va debutar el curs passat en el campionat i, sense haver-lo preparat específicament, va acreditar una valuosa cinquena posició. Aquesta campanya, avalat pel títol europeu de 5.000 m, sí que s'ha entrenat a consciència per assaltar el graó més alt del podi continental de camp a través. Els números de Lamdasem (Sidi Ifni, 1981) en aquest campionat són espectaculars i en sis participacions no ha baixat mai de la sisena posició. Les seves majors fites són el segon lloc assolit a l'Albufeira 2010 i Velenje 2011. Rafa Caro, l'entrenador d'Ilias Fifa, admet que el seu deixeble té una oportunitat d'or per pujar al graó més alt del podi i més tenint en compte que no hi seran els dos primers classificats a Ieras: ni el turc d'origen kenyà Ali Kaya, baixa per malaltia, ni l'espanyol Alemayehu Bezabeh. Un altre dels grans rivals pel tron europeu és el doble campió estatal, l'aragonès Toni Abadía, que ja va ser el millor espanyol a Atapuerca. En tot cas, el conjunt espanyol, amb l'aportació inestimable dels catalans, és el gran favorit per emportar-se el títol per equips.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)