Patinatge

Fontajau: ‘show must go on'

Patinatge artístic. El 19è campionat de Catalunya de grups de xou es disputa avui i demà, tres setmanes després que s'hi fes el campionat territorial gironí, amb l'Olot i el Girona com a favorits

14 grups grans, 19 grups juvenils, 11 grups quartets i 20 grups petits es disputen avui els respectius campionats de Catalunya de grups de xou, en doble jornada avui i demà a Fontajau.

El 19è campionat català es duu a terme tot just tres setmanes després que el recinte gironí s'omplís de gom a gom amb el campionat territorial, el primer en què cada conjunt estrenava les seves coreografies: el CPA Olot, deu vegades campió del món, va presentar per primer cop el seu nou xou, Soc innocent, i, una vegada més, va resultar invencible. El CPA Girona, l'actual subcampió mundial, va ser segon amb Esclaus de la riquesa i el PA Figueres es va estrenar en el podi amb un tercer lloc amb El joc de Cupido.

El Masnou –tercer de Catalunya fa un any a Vic i cinquè en el mundial a Novara– i el Reus, campió del món el 2012 i que recupera l'equip de xou gran després de renunciar-hi el 2016 per la falta de recursos humans, faran pujaran el nivell d'exigència d'una competició en què tant l'Olot com el Girona estan assenyalats com a favorits. El conjunt maresmenc i les del Baix Camp seran últimes i penúltimes a actuar, tot just després de l'Olot –les de Ricard Planiol ho faran després de GEiEG, Girona i Tona.

Abans del plat fort de la competició, la de grups grans, ja s'hauran proclamat els primers campions de Catalunya, els de grups juvenils. El Reus va ser el campió català i estatal el 2016 a Vic i a Alcoi, davant de l'Olot i el Bescanó, segon i tercer i que en el campionat d'Europa van estar a punt de pujar al podi en el qual les reusenques van guanyar la plata.

El campionat de Catalunya, que té 800 patinadors i patinadores de grups grans, juvenils, quartets i petits inscrits, es tancarà demà amb els quartets i els grups petits.

PARTICIPACIÓ

800
patinadors
i patinadores de grups grans, juvenils, quartets i petits competiran a Fontajau.
Avui
Obertura del campionat
16.45 h
Campionat grups juvenils
17.05 h
Descans
19.20 h
Campionat grups grans
19.40 h
Lliurament de trofeus
21.50 h
Demà
Campionat grups quartets
15.30 h
Descans
16.35 h
Campionat grups petits
16.50 h
Lliurament de trofeus i clausura del campionat
20 h

DOMINI

15
títols
de campió de Catalunya té l'Olot, que acumula 10 mundials, 11 europeus i 13 estatals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)