Esports de muntanya

La llei de Rocacorba

Curses de muntanya. Pujol i Lobera, vencedors del Trail, i Canimas i Moya, de la marató, protagonistes de la cita inaugural de la temporada

Ahir hi va haver el tret de sortida de la temporada 2017 de curses de muntanya a Canet d'Adri, amb un miler de participants en la sisena edició del Trail de Rocacorba. Els protagonistes van ser Albert Pujol i Paloma Lobera –vencedors del recorregut de 31 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu acumulat– i Adrià Canimas i Eric Moya, que un any després de ser segons en la marató per equips van ser els més ràpids en la cursa de 38 quilòmetres i 2.000 m D+. El primer plat fort de l'any es va tornar a fer en un ambient molt festiu, tant pels participants, que van recórrer els corriols de la selva de Rocacorba com pels seus acompanyants, que van gaudir dels serveis al pavelló, com la zona d'inflables o el rocòdrom.

Adrià Canimas (K-Team) i Eric Moya (Dynafit) van fer bons els pronòstics i es van treure l'espina de l'any abans en l'estrena de la marató per equips, la primera cursa en trepitjar els frondosos boscos de la falda de Rocacorba. Des del dotzè quilòmetre, el corredor de Girona i el de Sant Joan de les Abadesses es van acomiadar de la resta de participants i van completar el recorregut en 3h30. Sergi Masip i Marc Pérez (K-Team) van ser segons, amb més de 8 minuts i només un i mig de marge respecte a Aleix Bautista (Team Biomecanica) i Ruben Hernández (BTR Pro Team), tercers. Les franceses Laure Liberto i Marina Lieutier (RT Family) van guanyar la marató en la categoria femenina i Uri Galvany i Núria Villegas (Uvex Team) en la mixta.

La cursa Express, que consistia a pujar al Santuari i baixar-ne des de la sortida, al pavelló de Canet d'Adri, la van guanyar els recents fitxatges del BUFF Ernest Ausiró i Sheila Avilés. Jonathan Mora (Inverse Team), segon, va vendre molt car el triomf a Ausiró, que no va tenir temps d'assaborir pels 5 segons de marge. Eva Montero (Montseny Maasais) i Irene Fuertes (Sport HG) van acompanyar Avilés al podi després d'arribar a 15 i 20 minuts de la guanyadora.

Destronat

Albert Pujol (Sport HG) va estrenar el palmarès de la marató per equips el 2016 i, ahir, va impedir que Gerard Morales (BUFF Pro Team) aconseguís el seu quart triomf. L'actual campió estatal d'Ultra va ser segon per segon cop a sis minuts de Pujol, el corredor que va destronar el gran dominador del Trail de Rocacorba des dels seus inicis, en les curses nocturnes. Diego Arroyo (AE Matxacuca) va completar el podi masculí i, en el femení, Palma Lobera (AE Matxacuca) va guanyar amb molta claredat. La brasilera Manu Vilaseca (BUFF Pro Team) va ser segona, i Mònica Fàbrega va ser tercera.