Atletisme

atletisme

campionat d'espanya de cros

Adel Mechaal, pletòric

Atletisme. El palamosí arriba de bracet del lleidatà Ayad Lamdassem i obté a Gijón el seu primer títol estatal de cros. La selecció catalana es va haver de conformar amb la segona posició

Pletòric de forma, el palamosí Adel Mechaal va ampliar amb el títol de cros a Gijón el seu palmarès en campionats d'Espanya. El flamant campió europeu de 3.000 m en pista coberta va tibar amb força i es va situar al capdavant en companyia del lleidatà Ayad Lamdassem, que en el tram final no va discutir-li la victòria individual. Els dos corredors catalans es van sobreposar al fang que cobria tot el circuit del Parc Fluvial Viesques i van completar els 10.215 metres del recorregut en 31:20 i 31:21, respectivament. En tot cas, tant Mechaal, tot un exemple de polivalència, com Lamdassem, que ja va ser campió el 2011 i el 2014, van certificar la classificació per al mundial de l'especialitat, que es disputa el 26 de març a Kampala, a Uganda. Probablement també estarà en aquesta llista el colomenc Ilias Fifa, que va arribar sisè a la línia de meta, a 43 segons del vencedor.

Tot i el bon paper de la tripleta de corredors internacionals, la selecció catalana es va haver de tornar a conformar amb el subcampionat. El títol, que al conjunt quadribarrat se li resisteix des del 2013 a Granollers, va ser per a Castella i Lleó, i va completar el podi Madrid, a només 3 punts de Catalunya. Amb algunes baixes d'última hora, també van puntuar per al conjunt català Abderrahim El Jaafari, Jonathan Romeo i Ibrahim Chakir.

En la prova femenina, Catalunya va repetir el cinquè lloc del curs passat a Calatayud. Les representants catalanes van formar un bloc molt compacte i van arribar totes cinc –Marta Galimany, Montse Mas, Míriam Ortíz, Laia Andreu i Judit Pla– entre la vintena i la trentena posició. La victòria individual va ser per a la basca Trias Gebre i el títol per federacions, per a l'equip de Castella-la Manxa.

Títol júnior

En les proves de promoció, va destacar el títol de Catalunya en categoria júnior masculina, amb Abdessamad Oukhelfen (tercer) com a cap de files, i el quart lloc en la femenina. En promeses masculins, la federació catalana va ocupar la tercera posició, amb el vallesà Jordi Torrents, segon, com a millor representant.