Ciclisme

La campanya publicitària de Banyoles, dimarts

Ciclisme. La capital del Pla de l'Estany celebra l'impacte internacional que tindrà amb la segona etapa de la Volta, una contrarellotge per equips que es veurà per 164 canals de televisió

L'aposta de Banyoles pel binomi turisme i esport es veurà impulsada, i globalment ben recompensada, dimarts amb la segona etapa de la Volta Catalunya, que en la seva 97a edició recupera el format de la contrarellotge per equips amb un recorregut de 41,3 quilòmetres per la comarca del Pla de l'Estany. El començament i el final és a l'avinguda dels Països Catalans.

192 ciclistes de 25 equips prendran la sortida, de les 14.50 del migdia i cada tres minuts fins a les 16.08, en una etapa el format de la qual farà que l'ampli seguiment internacional que tenen les curses del World Tour permeti veure de manera repetida els escenaris més emblemàtics de la comarca i de la seva capital –els comentaristes en detallaran els llocs d'interès històric i turístic–, amb especial atenció als darrers quilòmetres, entorn de l'estany. Els equips arribaran per la carretera de Figueres i l'envoltaran en el sentit contrari a les agulles del rellotge i, també, al revés que fa un any en l'etapa pròleg de la Mediterrània, la cursa que anava de Banyoles a Itàlia en quatre etapes i que es va fer en el mateix format de contrarellotge per equips fent la volta a l'estany.

“Serà una publicitat de Banyoles i del Pla de l'Estany arreu del món, amb els millor ciclistes, i s'oferirà per 164 televisions de tot el món”, va destacar l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, en la presentació de l'etapa que es va fer ahir al matí. Vilademuls, Fontcoberta, Esponellà i Porqueres són els altres municipis pels quals passarà la contrarellotge, un tipus d'etapa que feia 63 anys que no arribava a aquesta distància en la Volta Catalunya.

La cara B

Els talls de trànsit seran la contrapartida a l'impacte que representa acollir un esdeveniment d'aquestes característiques. L'avinguda dels Països Catalans (entre Doctor Rovira i la plaça dels Països Catalans) estarà tancada al trànsit de les 8.30 fins a les 19 h pel muntatge i desmuntatge del dispositiu de sortida i arribada. Pel que fa al circuit per on es disputarà la contrarellotge, de les 15 a les 17 h es preveu que estigui tancat a la circulació, que s'obriria a quarts de sis.

L'Ajuntament de Banyoles va voler demanar comprensió per les molèsties que es puguin generar quant a la mobilitat, els detalls de la qual es poden consultar al lloc web Banyoles.cat. Banyoles ja va acollir sortides o arribades de la Volta Catalunya els anys 2008, 2010, 2011, 2013 i 2014.

FORMAT

Els escenaris més emblemàtics de la comarca i la seva capital es veuran repetidament

HORARI

El primer equip sortirà a les 14.50 i la resta, cada tres minuts fins a les 16.08
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)