Ciclisme

El somni, de sol a sol

Ciclisme. La tercera edició de la Pirinexus Challenge presenta el repte de completar els 350 km abans que es faci de nit, en 15 hores i a 23 km/h de mitjana

350 quilòmetres en menys de 20 hores. I sobreviure. És el repte que presenta la Pirinexus Challenge, la tercera edició de la qual es farà el 3 de juny i va presentar ahir al vespre a l'hotel Carlemany de Girona amb el seu director esportiu i ideòleg, Jordi Cantal, el director de la Sea Otter Costa Brava-Girona, Oriol Sallent, i els ciclistes de l'equip Israel Cycling Academy Luis Lemus i Dan Craven.

La prova es pot fer en modalitat non stop, individual o per relleus en tres trams establerts i que coincideixen en el canvi de superfície del terreny a Olot, la Jonquera i Calonge. El seu recorregut passa per la Garrotxa, el Vallespir i la Costa Brava, i presenta la meitat del tram d'asfalt, que sol coincidir amb els ports. La modalitat individual –amb equip de suport– és ideal per fer amb les bicis Gravel, tendència en el món del ciclisme i que, tal com va dir Cantal, “són com la dels avis: còmoda per al cul i fiable per al cervell”. Presenten una geometria més còmoda i rodes més gruixudes, que, com que les pujades són d'asfalt, no han de dur tacs. “La sortida s'endarrereix, abans la prova era al maig i, ara, com que hi ha una hora més de llum, es pot fer de sol a sol, de les 6.17 a les 21.17 hores. Són 15 hores a una mitjana de 23 km/h”, va dir Cantal sobre el repte, afegit a la pròpia bogeria que suposa una prova de 350 quilòmetres per molt que no sigui competitiva. “Veure la posta de sol quan estàs arribant a Girona...”, va dir el creador de la Pirinexus Challenge, que apuntava també la coincidència dels avituallaments (Olot, la Jonquera i Calonge), amb els àpats (esmorzar, dinar i sopar).

El que faltava

Dan Craven va explicar que, en els dos anys que fa que viu a Girona, ha pogut comprovar que de la llista dels imprescindibles del ciclista professional, la ciutat i el seu entorn els compleixen tots. Per això s'ha convertit en el centre neuràlgic del ciclisme professional a Europa. I, en aquest sentit, el festival Sea Otter en general i la Pirinexus en particular cobreixen la mancança que tenia Girona, un esdeveniment esportiu de primer nivell perquè no tenia sentit que els ciclistes visquessin aquí, amb totes les comoditats –l'aeroport de Barcelona a poc més d'una hora de cotxe, va ser l'exemple que va posar– a la seva disposició, i haguessin de marxar per anar a treballar. Craven, que va confessar que la Pirinexus Challenge és el tipus de prova que somiaria fer, però que el seu cap d'equip mai li ho permetria, va dir també que l'Israel Cycling Academy tenia la seva base d'operacions a Luca (Itàlia) i que, ara, els 16 ciclistes de la formació ja viuen aquí.

En la Sea Otter Costa Brava-Girona

La Pirinexus forma part del festival de ciclisme Sea Otter Costa Brava-Girona, que es farà els dies 2, 3 i 4 de juny i que ja té confirmada la presència de 200 marques del sector, que han contractat un espai a la fira. Els organitzadors calculen arribar a les 300 en la primera ocasió que l'esdeveniment de referència del ciclisme arriba al continent europeu. Oriol Sallent, el director de l'esdeveniment, va explicar com de la gènesi, el Girona Bike World el 2015, van aconseguir que la franquícia nord-americana els permetés posicionar Girona com una destinació de ciclisme i de turisme esportiu. “Tot el mercat ciclista d'Europa la coneix. I els mitjans de comunicació. És un festival que va començar amb 500 persones i que ara ja en té 10.000, 6.500 de les quals hi acampen”, va dir Sallent sobre el festival, que es fa al circuit de Laguna Seca. A Girona, a més de la fira hi haurà proves ciclistes de tots els tipus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)