Futbol sala

Futbol sala

Lliga

La fe que mou lideratges

Futbol sala. El Barça busca avui (21.15 h, Esport3) un triomf contra l'Inter que retalli distàncies amb els madrilenys, que ara mateix encapçalen la classificació amb cinc punts més quan falten cinc jornades

“L'Inter vindrà a esmicolar-nos. A fer sang. Si guanyen saben que tenen la lliga regular a la butxaca. Segur que no surten a la pista relaxats”, assegura Andreu Plaza, el tècnic del Barça. Amb els madrilenys a cinc punts de distància quan falten cinc jornades per al final, el Barça, segon, rep (21.15 h, Esport3) el líder al Palau Blaugrana en un partit que marcarà el desenllaç de la lliga regular. “Volem donar guerra fins al final. És la darrera oportunitat. És evident que pensem en la posició en la taula i a situar-nos a dos punts, però tot i així seria molt complicat acabar primers”, augura Plaza. A l'horitzó es divisen els play-off i aconseguir el factor camp per a una hipotètica final amb el conjunt madrileny, que ha guanyat les tres darreres lligues, seria decisiu en la lluita pel títol. “És fonamental i no podem fallar”, considera Rafa López, que viurà el primer Barça-Inter amb la samarreta blaugrana. “No pensem en els de baix. Només en l'Inter, que està per sobre”, afegeix.

Creure's que poden

Rafa López, que tot just fa tres setmanes que va arribar a can Barça, explica que li ha costat poc adaptar-se als seus nous companys. La quantitat de minuts que ja ha jugat així ho demostra. “Ja sabia com jugava l'equip”, explica l'exjugador del Catgas. “És un paio molt competitiu i té molt caràcter. No admet adaptacions”, resumeix el seu entrenador.

Potser el mateix Rafa López és un dels jugadors “que tenen molta cara” del vestidor, segons Plaza. “Si la treuen, tindrem molts números de guanyar. Ens ho hem de creure”, diu el tècnic gironí del Barça, que recorda que l'equip ja va guanyar 3-4 el duel d'anada tot i tenir moltes baixes. “Sabem competir tot i tenir molts lesionats”, considera Plaza, que destaca el joc de quatre dels madrilenys. “Encadenen tres o quatre anys a un nivell molt alt. Tenen jugadors de molta qualitat. I una filosofia, tenen molt clar què fan. Són perillosos perquè dominen totes les facetes del joc; atac posicional, estratègia, defensa, pressió agressiva... Tot”, afegeix Rafa López, que ja sap què és guanyar contra l'Inter aquesta temporada després d'eliminar els madrilenys de la copa del Rei amb el Catgas.

Amb cinc baixes

De la plantilla de l'Inter, Andreu Plaza “pescaria” el talent de Ricardinho, el lideratge d'Ortiz o la velocitat de Rivillos, a qui considera “un bon jugador”. L'ala madrileny, però, no ha entrat en la convocatòria de Jesús Velasco per decisió tècnica. Tampoc es vestirà de curt Rafael Rato, un dels referents de l'Inter. Per la banda local, Marc Tolrà, expulsat per vermella directa la setmana passada a la pista del Palma, se suma a la llista de baixes, en què figuren els lesionats Sergio Lozano, Bateria, Aicardo i Rómulo. Cap d'ells farà xalar les 4.500 persones que seran avui al Palau Blaugrana. La seva fe, la dels aficionats i els jugadors, pot moure el lideratge.

LES FRASES

Volem donar guerra fins al final. És la darrera oportunitat. Ells vindran a fer sang
Andreu Plaza
entrenador del Barça
Tenen molt clar què fan. Dominen totes les facetes; atac posicional, estratègia, defensa...
Rafa López
jugador del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)