Atletisme

atletisme

El Barça és el rival a batre en el campionat català de clubs

Atletisme. El conjunt blaugrana és el gran dominador des que es puntua conjuntament la classificació d'homes i dones. L'AA Catalunya i l'Igualada també van pujar al podi en l'última edició

El FC Barcelona és, una temporada més, el rival a batre en el campionat de Catalunya de clubs, que aquesta tarda aplega a Cornellà de Llobregat els vuit millors equips del país. El canvi de format que es va establir el 2013, amb classificació conjunta entre homes i dones, no ha fet res més que allargar l'hegemonia del conjunt blaugrana, que ja dominava el campionat quan la puntuació era per separat. L'AA Catalunya, que també té els seus dos equips en la màxima categoria estatal, és l'únic conjunt que li ha pogut fer ombra i ha estat el subcampió en les quatre últimes edicions. La pugna podria ser per la tercera plaça del podi, ja que el curs passat el CA Igualada li va prendre aquest privilegi a l'ISS l'Hospitalet, abonat al tercer lloc del 2013 al 2015. Completen el campionat l'amfitrió, el Cornellà Atlètic, la JA Sabadell, l'Avinent Manresa i el CA Canaletes.

Tot i l'absència d'alguna de les seves primeres figures, el Barça presenta un equip molt competitiu amb diversos atletes internacionals com ara Llorenç Sales, Artur Bossy, Jordi Torrents, Aleix Porras, Arnau Erta, Cristina Lara, Montse Mas, Marta Galimany i Laura Redondo.

Debut d'Annimari Korte

La gran novetat, però, serà el debut de l'atleta finesa de 29 anys Annimari Korte, especialista en 100 m tanques. La velocista nòrdica, que combina la seva carrera atlètica amb la feina de periodista en una cadena de televisió, és l'última adquisició del FC Barcelona i, des de fa algunes setmanes, es prepara amb el grup d'entrenament de Luis Sevillano a les pistes de la Mar Bella. Korte, que havia competit en el mundial juvenil (Marràqueix 2005) i júnior (Pequín 2006), ha estat tres temporades allunyada de les pistes per culpa d'una malaltia de tipus al·lèrgic que l'afectava l'esòfag. Abans d'aterrar a Barcelona, havia estat diverses temporades a Portugal i en el seu currículum també hi figura el fet d'haver d'entrenat amb el grup d'Usain Bolt durant mig any. Després de tant temps sense competir, el seu primer gran repte no serà fins a l'europeu de Berlín 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)