Més esport

rem

Tres ors catalans a Sevilla

Rem. Els olímpics Sigurbjörnsson i Vela van dominar el dos sense. El RCT Tarragona va ser el millor en el quatre scull. En femení, Montesó i Arasa van sumar el segon or del CR Tortosa

Els catalans van obtenir tres medalles d’or, sis de plata i sis de bronze en el campionat d’Espanya absolut de rem que es va disputar al centre de tecnificació de La Cartuja de Sevilla el cap de setmana passat. Els olímpics Àlex Sigurbjörnsson i Pau Vela van dominar amb autoritat la prova del dos sense, superant els bots del CN Amposta –Joan Lluís Fernández i Francesc Franch– i al Club Nàutic de Luanco, que va completar el podi. També en la categoria masculina, el RCN Tarragona, amb un bot tripulat per Marc Franquet, Pau Franquet, Ivan Rico i Jordi Rodríguez va imposar la seva llei en el quatre scull davant del CN Sevilla i el CN Amposta, que va alinear Albert Barrera, Xavier Royo, Francesc Franch i Joan Lluís Fernández. En noies, les remadores del CR Tortosa Laura Montesó i Natàlia Arasa van ser proclamades campiones també del dos sense, superant les seves veïnes del CN Amposta Aida Bonfill i Victòria Cid i al Real Club de Regates d’Alacant.

A banda de les dues ja esmentades, els catalans també van obtenir una plata en el doble scull gràcies al bot del CN Banyoles tripulat per Francesc Molas i Adrià Mitjavila. El campió va ser el Remo do Miño. En aquesta cursa, els representants del CN Amposta, Andreu Elias i Víctor Argentó, van obtenir la medalla de bronze. De la mateixa manera, va aconseguir el subcampionat el quatre sense del CR Tortosa amb Luis Blasco, Rubén García, Ismael Rifi i Roger Folqué, davant del Barcelona Club de Rem, que va guanyar la medalla de bronze: David Ballester, Laurent Focault, Manuel García i Ignacio Hidaldo. L’or se’l va penjar el CRO Orio.

En el quatre scull femení, el CN Amposta es va endur el segon lloc amb Iris Castell, Núria Puig, Aida Bonfill i Victòria Cid. El bronze va ser per al CE Olímpic Barcelona: Mireia Ros, Saioa Ibarrola, Amina Rouba i Ana Boada. També va assaborir la plata la remadora del RCN Tarragona Oriana Belén Ruiz en esquif.

La resta de bronzes catalans els van aconseguir en el dos amb timoner dels remers del CN Amposta Antonio Bavinstev i Iago Gavilán amb Núria Martín exercint de timoner, i el remer del CR Tortosa Omar Aymerich en esquif. En el vuit amb timoner, la prova reina, el CN Banyoles va assaborir un meritori i històric bronze en la cursa femenina en la seva primera participació. El campió va ser el CN Sevilla i la plata se la va endur el Círculo de Labradores, també de Sevilla.

Resta de categories

També es van disputar les categories juvenil, sub-23, veterans i rem adaptat. La federació estableix una classificació genèrica per clubs sumant els resultats de totes les categories –juvenil, sub-23, absoluta, veterà i rem adaptat, tant masculí com femení–, en què el CR Tortosa va ser subcampió amb cinc ors, una medalla de plata i una altra de bronze rere el Club Nàutic de Sevilla. El club andalús va assolir 6 ors, tres plates i quatre bronzes. El CN Banyoles va acabar quart amb tres ors, tres medalles de plata i una de bronze, mentre que el CN Amposta va obtenir la sisena plaça amb un or, quatre plates i tres bronzes. El novè lloc va ser per al RCN Tarragona, amb un or i una plata. En total, 28 clubs van tenir representació en les quatre categories.

LA DADA

En categoria absoluta, els catalans van guanyar sis plates i sis bronzes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)