Ciclisme

Ariadna Trias debuta al Lointek amb un podi

Ciclisme. L’excorredora del Catema va ser tercera en la cursa de Tolosa dissabte i quarta ahir en la de Sopela, del Torneo Euskaldun

Ariadna Trias (Girona, 1995) va fer el salt aquesta setmana passada del Catema.cat al Lointek Team, el conjunt basc de categoria UCI. “Aquesta temporada em vaig marcar l’objectiu de recuperar el bon nivell per competir. En general estic contenta amb els resultats i, a més, per les oportunitats que se m’han presentat per disputar curses com la Bira. M’agradaria agrair a l’equip Catema.cat l’oportunitat i el tracte”, va dir en la nota del conjunt basc en la qual s’anunciava la seva incorporació fins a final de temporada. I hi afegia, sobre el canvi d’equip: “Per mi, arribar a un equip com el Lointek suposa l’oportunitat de millorar i aprendre de les meves noves companyes i equip tècnic. A més, espero poder seguir creixent en curses internacionals.”

El podi en la cursa de Lakuntza, fa un mes i que formava part del Torneo Euskaldun, és el resultat més destacat de la temporada de Trias, que va ser segona amb el Catema després de disputar-se el triomf amb Alba Teruel (Lointek), la vencedora.

Abans-d’ahir, la gironina ja va disputar la cursa de Tolosa, també del calendari basc i que proclamava les campions del País Basc, i va ser tercera darrere Lourdes Oyarbide (Bizkaia-Durango) i la boliviana Ainara Elbusto en una cursa amb 114 quilòmetres de la qual va ser la millor sub-23. Amb les millors corredores de la formació basca disputant el BeNe Ladies Tour (2.1) a Bèlgica, Trias va ser ahir quarta en la cursa de Sopela, de 93,8 km i també corresponent a la competició de la federació basca. La cursa es va resoldre amb quatre corredores al davant, amb triomf per a Lourdes Oyarbide (Bizkaia Durango) i segon lloc per a Belén López, també del Lointek. Trias va ser de nou la millor sub-23.