Atletisme

Quinze metres ho canvien tot

Els darrers metres dels 400 m femenins van fer variar totalment les places del podi

Francis va aprofitar la davallada de Miller-Ubio per guanyar i Felix no es va poder emportar la desena medalla d’or

Els darrers quinze metres de la final dels 400 m femenins van ser espectaculars i van variar completament les places de podi que hi havia fins aquell moment. L’atleta que anava primera va acabar quarta, la segona va ser la campiona, la que ocupava el quart lloc va pujar fins al segon i la tercera va acabar a la mateixa plaça. La medalla d’or se la va emportar la que va arribar amb més força al final, la nord-americana Phyllis Francis, amb un registre de 49.92, la seva millor marca personal. La segona posició va ser una altra gran sorpresa i se la va adjudicar la jove de 19 anys Saiwa Eid Naser, de Bahrain i d’origen nigerià, que també va fer la seva marca de sempre amb 50.06. La gran favorita, la nord-americana Allyson Felix, es va haver de conformar amb la medalla de bronze (50.08). La líder mundial de l’any no va poder revalidar el títol que va aconseguir en el darrer campionat i es va quedar sense guanyar la seva desena medalla d’or en un mundial, però va sumar la catorzena, amb nou d’or, tres de plata i dues de bronze.

Des de la sortida la campiona olímpica i segona en el darrer mundial, Shaunae Miller-Uibo (Bahames) i la campiona mundial de fa dos anys i subcampiona olímpica, Allyson Felix, van mostrar les seves cartes i es va situar al davant. Phyllis Francis es va mantenir en un segon pla sense cedir terreny i la jove Saiwa Eid Naser estava a l’expectativa. En l’entrada en la recta final Miller-Uibo anava al davant i Francis va superar a la seva compatriota que estava patint per seguir el ritme. En els darrers quinze metres, però, Miller-Uibo va tenir una davallada espectacular, pràcticament es va quedar aturada i la van superar tres rivals baixant a la quarta plaça. Francis es va mantenir ferma en el seu ritme i es va emportar un merescut triomf, mentre que gairebé sobre la mateixa línia Naser va superar Felix i va ser segona, deixant l’anterior campiona amb el tercer lloc.

HOMES. 400 m tanques
1r. K. Warholm (Noruega) 48.35
2n. Y. Copello (Turquia) 48.49
3r. K. Clement (Estats Units) 48.52
4t. K. Mowatt (Jamaica) 48.99
DONES. 400 m
1a. P. Francis (Estats Units) 49.92
2a. S.E. Naser (Bahrain) 50.06
3a. A., Felix (Estats Units) 50.08
4a. S. Miller-Uibo (Bahames) 50.49
Pes
1a. L. Gong (Xina) 19,94
2a. A. Márton (Hongria) 19,49
3a. M. Carter (Estats Units) 19,14
4a. D. Thomas.Dodd (Jamaica) 18,91

El jove noruec Warholm sorprèn en els 400 tanques

Karsten Warholm va donar la sorpresa en els 400 m tanques i es va emportar una medalla d’or inesperada. El jove noruec, de 21 anys i provinent de les proves combinades, va fer una gran cursa i va finalitzar en la primera posició, que el va sorprendre a ell mateix, amb 48.35. Des de l’inici es va situar al davant i cap dels seus rivals el va poder superar. Per darrere el turc Yasmani Copello –tercer a Rio–; va mesurar molt bé les seves forces i amb 48.49 va superar en els metres finals al nord-americà Kerron Clement –subcampió olímpic–, que va fer 48.51. La xinesa Lijiao Gong va dominar el pes i per fi va aconseguir la medalla d’or i el títol mundial després d’haver estat tres vegades al podi, amb un segon i dos tercers llocs. Gong va guanyar amb un llançament de 19,94 m. La segona posició va ser per a l’hongaresa Anita Márton, que abans del darrer llançament estava fora del podi en la quarta posició, però amb 19,49 m va aconseguir la medalla de plata. La campiona olímpica, la nord-americana Michelle Carter, va ser tercera amb 19,14 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)