Cop d’autoritat a Plock

Handbol. El Barça Lassa neutralitza el conjunt polonès amb una gran solidesa defensiva i encarrila la victòria amb una exhibició col·lectiva i una espectacular efectivitat en la primera meitat (13-21)

WISLA PLOCK 30 BARÇA LASSA 37

ORLEN WISLA PLOCK:Borbely; Daszek (2), Duarte (4), Krajewski (3), Obradovic (2), Ivic (1), Maciej Gebala (2) –set inicial–; Ghionea (4), Zabic (3), Mihic (3), Tomasz Gebala (3), De Toledo (3), Wichary (p.s.) i Morawski.FC BARCELONA LASSA:Gonzalo; Tomás, Mem (5), Syprzak (4), Dolenec (1), N’ Guessan (2), Rivera (5) –set inicial–; Entrerríos (4), Viran (1), Ariño (1), Sorhaindo (2), Borges (3), Jallouz (6), Lenne (2), Aleix (1) i Ristovski (p.s.).PARCIALS:3-4, 6-6, 7-9, 10-12, 12-16, 13-21; 14-24, 17-26, 18-30, 20-33, 25-35 i 30-37.ÀRBITRES:Cacador i Nicolau. Exclusions: Zabic (26’) i M. Gebala (41’), per part del Wisla Plock, i Entrerríos (19’) i Viran (58’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 5.400 espectadors.

El Barça Lassa va fer un cop d’autoritat a la pista del Wisla Plock i va obtenir una victòria sense pal·liatius amb la solidesa defensiva i el joc coral en atac com a grans arguments. En la primera meitat, el conjunt català ja havia provocat un curtcircuit en la resistència polonesa (13-21) i en el segon temps va rematar la feina. El primer triomf europeu a domicili permet a l’equip català continuar en segona posició, a un punt del Vardar, que es manté intractable amb tres triomfs en tres jornades.

El partit va començar amb molt bon ritme i dinamisme, amb intercanvi de cops per totes dues bandes. Dika Mem, com fa quatre dies a Lleó, continuava en estat de gràcia i Valero Rivera contribuïa al balanç ofensiu amb desdoblaments o gols de contraatac. La defensa d’anticipació i la clarividència de Raúl Entrerríos –no va aparèixer fins després de 15 minuts– i sobretot Jure Dolenec en la direcció de joc van començar a fer forat en la defensa polonesa (8-12). Després d’un temps mort, el Wisla va poder aturar el cop, però el Barça continuava marcant la pauta. Wael Jallouz va saltar a la pista amb la punteria ben afinada i la solidesa defensiva va provocar un curtcircuit en l’atac polonès. La recuperació de pilotes va permetre que el Barça tanqués el primer acte amb 8 gols de renda (13-21) després de tota una exhibició d’efectivitat i de joc col·lectiu.

A diferència de les dues primeres jornades europees, l’equip blaugrana no va abaixar el llistó en els primers minuts després de la represa. Al contrari, les aturades de Gonzalo, que va guanyar clarament la partida als seus homòlegs en el Wisla Plock, la connexió d’Entrerríos i Dolenec amb els jugadors de la segona línia, i els llançaments de Jallouz van ampliar les diferències fins als 13 gols (18-31). Amb el partit resolt, el conjunt blaugrana va abaixar una mica la intensitat i el Plock, amb una defensa 5-1 i sortint al contraatac, va maquillar el marcador final.