Més esport

Setge al procés sobiranista

La persecució arriba fins a Abu Dhabi

Hípica. La federació espanyola obre un expedient a genets catalans per no haver celebrat un títol amb la bandera espanyola

El diari El Mundo i Antena 3 van difondre dimarts una informació protagonitzada per sis genets catalans que van anar la setmana passada a Abu Dhabi a recollir uns trofeus del circuit internacional de raids. En l’article se citen el nom dels osonencs Àngel Soy (Santa Maria de Besora) i Anna i Sílvia Yebra (Torelló). La notícia, amb tot, no era sobre els seus èxits esportius, sinó sobre el fet que ells consideren realment rellevant: no van desfilar amb la bandera espanyola. “Es van desmarcar de la seva nacionalitat”, s’assenyala concretament en el text d’El Mundo. Que els sis catalans assenyalats anessin a Abu Dhabi en representació seva i no de la federació, com explica el seleccionador, Ignasi Casas, no importa. En el cas d’Antena 3, es critica també la federació espanyola per no haver fet res, tot i el presumpte “ultratge a Espanya”.

Davant la pressió mediàtica, la federació va haver d’anunciar ahir que obria un expedient informatiu als sis genets que van “eludir” la bandera espanyola. El mateix comunicat s’acosta al ridícul quan admet que “l’esdeveniment no forma part del calendari de competicions i activitats ni de la federació espanyola ni de la federació internacional” i que, per tant, no disposa “de cap informació oficial sobre l’acte”. El Mundo també lamenta que l’speaker de la trobada anunciés que els catalans venien de Catalonia i no d’Espanya.

Soy i les germanes Yebra són des de fa anys uns dels millors especialistes catalans de raids i han representat sovint la selecció espanyola tant en campionats d’Europa com en campionats del món i la copa del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)