Més esport

Marc Puig, cinquè a Hawaii

Triatló. El campió estatal en la distància Ultraman va ser tercer l’últim dia en la doble marató a peu i va acabar a una hora del podi en el mundial

Marc Puig (Santa Coloma de Farners, 1987) va ser cinquè en el campionat del món d’Ultraman, disputat a Hawaii. La prova, de la qual n’és campió estatal, es disputa en tres dies amb 10.000 metres de natació en aigües obertes i 125 km de ciclisme el primer, 275 de bicicleta el segon i dues maratons seguides el tercer. El corredor de Triatló Girona Costa Brava, que el mes de febrer en la prova de Florida va ser segon després de guanyar la doble marató el tercer dia i amb el tercer millor registre històric de la prova, va acabar cinquè amb un temps de 24h14:18. Rob Gray, que va guanyar totes les etapes, va ser el vencedor amb 22h19:48. Jeremy Howard (22h25:16), també dels EUA, va ser segon, i el francès Arnauld Selukov (23h17:51), tercer.

Un compte pendent

“Hi havia molt de nivell, ens han dit que era l’edició en què més n’hi havia, i n’hem après molt”, va dir el triatleta del TGCB abans d’anar-se’n, amb ganes de tornar-hi: “Tenim un compte pendent a l’illa i segur que tornarem. Soc el més jove de la graella, el següent en té 37.”

El canvi de velocitats de la bicicleta va marcar la primera jornada de Marc Puig a Hawaii. En la natació va fer la novena millor marca amb 3h01:53 i, després, la sisena amb 5h33 en el ciclisme. “No ha estat com esperàvem. A l’aigua tenia bones sensacions, però he tingut rampa al quilòmetre 4. I el calvari ha estat amb la bicicleta: quan he volgut canviar el plat al quilòmetre 15 no he pogut i, al cap de dos o tres minuts, els pinyons, tampoc. Del 15 al 115 amb la mateixa marxa. I després he punxat quan l’equip se n’havia anat un moment”, recordava el primer dia. L’endemà, amb sol, calor, vent i pluja al llarg de les vuit hores i mitja que va estar pedalant, els problemes no van desaparèixer: “En el 30 he tingut una primera punxada i quan veia els de davant i els anava a atrapar, una altra.” “Estic molt rebentat, ho he lluitat molt i fins al final. Mai m’havia passat res en cap cursa i, en aquesta, de tot. Avui crec que ens ha passat factura perquè el genoll de la cama dreta i, a l’esquerra, el tendó ’Aquil·les, els tinc molt botits i me’ls hauré de mirar quan arribi”, va dir després de fer les dues maratons seguides en 7h09:15, la tercera millor marca. “Fins al quilòmetre 30, en la primera marató, ho he passat bé. Després, ha estat patir, patir i patir.”

“Soc jove i em queden molts d’anys. Continuaré lluitant per ser en el podi”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)