Natació

Natació

mundials paralímpics

Gascón i Marquès viuen una final per emmarcar

Natació. Les catalanes es van repartir les medalles d’or i de plata en la prova dels 100 lliure S9 en el campionat del món paralímpic de Mèxic

Les catalanes Sarai Gascón (CN Terrassa) i Núria Marquès (CN Sant Feliu) van protagonitzar un duel vibrant en la final dels 100 metres lliure S9 en el mundial de natació paralímpic a Ciutat de Mèxic. Les dues van acabar a dalt del podi amb les medalles d’or i plata penjades al coll.

La vallesana va dominar la cursa des del principi i pràcticament no va donar cap opció a les rivals. Va aturar el cronòmetre amb un temps de 1:03.07 mentre que la subcampiona, Marquès, ho va fer quaranta cinc centèsimes després (1:03.52). Aquesta és la novena medalla mundialista en piscina de 50 per a Gascón, la quarta d’or. A la conclusió, la nedadora del Terrassa estava molt satisfeta amb la nova conquesta: “Tot i els nervis, crec que he afrontat la cursa molt bé. He fet una de les meves millors marques, a només vint centèsimes del temps que vaig establir a Rio. Estic molt contenta.” Mentre que la subcampiona del món va manifestar: “Ha estat una de les proves més dures d’avui. Gairebé he fet la meva millor marca, així que no puc estar més contenta.”

Marquès va afrontar la cursa dues hores després d’haver-se penjat una medalla d’or. La de Castellví de Rosanes va ser la més ràpida en la prova dels 200 estils SM9 (2:40.75). La catalana va establir diferències amb les rivals amb l’esquena, va mantenir la diferència amb la braça i va sentenciar al final.

Els èxits de la natació catalana es van completar amb les actuacions del sabadellenc Òscar Salguero, del valencià del Terrassa José Antonio Marí i del barceloní Miguel Luque.

Luque es va penjar la medalla plata en la prova dels 50 metres braça SB3 per a esportistes amb discapacitat severa amb un temps de 51:14. D’aquesta manera va repetir el segon lloc dels Jocs Paralímpics.

Salguero va ser tercer en els 200 estils classe S9 després de remuntar tres posicions en la braça i el crol, i va aturar el cronòmetre en 2:27.24. Finalment, el valencià Marí va guanyar la medalla de plata en la final dels 100 lliure S9. El nedador del Terrassa reapareixia després de perdre’s el mundial de Glasgow 2015 per problemes físics i es va penjar la seva quarta medalla en un mundial.

LA PROTAGONISTA

Tot i els nervis, crec que he afrontat la cursa molt bé. He fet una de les meves millors marques