Ciclisme

Jofre Cullell, campió estatal amb una cama

Ciclisme. El corredor de Santa Coloma de Farners va guanyar el títol en la seva primera temporada sub-23 i amb 2 minuts de marge

Jofre Cullell va guanyar el seu primer títol estatal de ciclocròs en la categoria sub-23, l’any de la seva estrena i després de ser campió d’Europa júnior de BTT a l’estiu. El corredor del Megamo, que corria amb la selecció catalana, va mostrar una superioritat manifesta respecte a la resta de participants en un circuit molt dur, de la vella escola; a la localitat guipuscoana de Legazpi i que complia tots els requisits de la disciplina.

Cullell, que es va haver de retirar del campionat de Catalunya que corria a casa abans de Nadal, ja treia 19 segons a l’asturià Mario Junquera en la primera de les quatre voltes, va acabar amb 53:27 i amb un avantatge de 2 minuts respecte al subcampió i més de 5 respecte al bronze, el basc Xabier Murias. El també català Albert Poblet va ser cinquè i el gallec Ivan Feijoo, amb qui Jofre s’havia repartit els títols estatals de BTT i ciclocròs en les categories cadet i júnior, setè a 9:20. Abans-d’ahir, quan faltaven menys de 24 hores per a la cursa sub-23, el ciclista de Santa Coloma de Farners ja havia marcat el millor parcial en la cursa de relleus en la qual Catalunya va ser bronze; superant els elit de les altres seleccions.