Ciclisme

L’holandès Van Kleef, el més ràpid a Peratallada

Ciclisme. Es va imposar ahir a l’esprint en la primera cursa social de Peratallada, que va aplegar ciclistes d’arreu d’Europa

El ciclista holandès de la categoria sub-23 Coen van Kleef (Westland Wil Vooruit) es va imposar ahir en la Costa Brava, la primera cursa social de la pretemporada gironina. El vencedor va derrotar en un esprint massiu de més de 90 corredors l’estonià Aksel Nommela (Beat Cycling Club) i el francès Vincent Pastot (Saint Quintin). El primer català va ser Juanjo Agüero (Team Compak), cinquè, que venia d’imposar-se a Valls en el memorial Xavi Tondo. Guillem Cassú (Gerunda-Radikal Bikes) va ser vuitè.

La prova va tenir una participació de 130 corredors, amb partida i arribada a Peratallada. La presència de corredors francesos, belgues, holandesos i belgues va donar molt de nivell a una prova en què els ciclistes catalans d’elit i sub-23 van poder posar a prova el seu nivell al costat de ciclistes molt ben preparats. La cursa, de 92 quilòmetres, es va fer molt ràpidament, a una mitjana de 45 quilòmetres per hora, i després que els participants van completar quatre voltes al traçat del circuit l’esprint va ser inevitable. El 21 de febrer es disputarà la segona clàssica social.