Més esport

Reconnectats a Pyeongchang

Jocs Paralímpics. La cerimònia inaugural a la ciutat sud-coreana obre avui i fins al 18 de març una competició que aplegarà 670 esportistes de 46 països, repartits en sis modalitats

Quinze dies després de la cloenda dels Jocs Olímpics d’hivern a Pyeongchang avui alcen el teló els Jocs Paralímpics en el mateix escenari i la participació de 670 esportistes de 46 països, repartits en sis disciplines esportives: esquí alpí, esquí nòrdic, biatló, surf de neu, cúrling en cadira de rodes i hoquei sobre gel. El lema del jocs és Passió. Connectats, que segons els organitzadors “ha d’inspirar tot el món en un lloc on la innovació tecnològica i la convergència cultural permetin romandre connectats a persones de diferents generacions”. La mascota paralímpica és Bandabi, un os negre asiàtic basat en la mitologia que representa la força i el coratge.

El medaller històric dels Jocs Paralímpics el lidera Noruega amb 319 medalles, 135 de les quals d’or. També figuren en les places d’honor Àustria i els Estats Units. La delegació espanyola la formen dos riders, la catalana Astrid Fina i l’asturià Víctor González, i l’esquiador basc establert a Barcelona Jon Santacana i el seu guia aragonès Miguel Galindo. Santacana afronta la cinquena participació en uns Jocs i intentarà ampliar un palmarès en què ja ha conquerit vuit medalles (tres d’or, tres d’argent i dues de bronze). Demà ja debutarà en el supergegant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)