Esquí

Victòria i títol d’Eslàlom Gegant per a l’austríac Dominik Raschner a Grandvalira

Ariane Raedler, reina de la velocitat després de vèncer el Descens i el Súper Gegant a les finals de la Copa d’Europa a Soldeu-El Tarter

Programa doble de competició durant l’assolellada jornada d’avui a les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí que es disputen a l’estació de Grandvalira. La pista Avet, situada al sector de Soldeu i escollida per a les proves més tècniques, ha iniciat la competició del dia amb l’Eslàlom Gegant masculí. La veloç pista Àliga, situada al sector d’El Tarter, ha estat escenari avui de la carrera de Súper  Gegant femení. 

Victòria i títol d’Eslàlom Gegant per a l’austríac Dominik Raschner a les finals de la Copa d’Europa 

A les 09:30h, la mítica pista Avet situada al sector de Soldeu a Grandvalira era protagonista de l’Eslàlom Gegant masculí. Amb la participació de 64 corredors de 12 països. Entre ells, els andorrans Joan Verdú, Axel Esteve, Albert Pérez Fàbrega i Xavier Salvadores.

Després de l’absència del suís Marc Odermatt a Soldeu-El Tarter -especialista en Eslàlom Gegant i amb 5 podis aquesta temporada a la Copa d’Europa; l’austríac Dominik Raschner partia com a favorit per aconseguir la victòria a Grandvalira, sempre amb el permís de la “Squadra Azurr”; el fort equip italià no l’hi posaria gens fàcil.

Finalment, Raschner faria una gran segona mànega a l’Eslàlom Gegant que li donaria el triomf final, primera victòria de la temporada en Eslàlom Gegant de la Copa d’Europa per a l’austríac. Al podi l’acompanyarien els italians Giulio Giovanni Bosca i Andrea Ballerin. Aquest resultat també donaria a Raschner el títol a la classificació general de la Copa d’Europa 2018, el de Mils-Tirol comentava: “aquesta victòria és molt gran per a mi, ara mateix em sento realment bé, estic molt feliç. La pista Avet m’ha agradat molt, estava en bones condicions, ha estat fantàstic.”

Pel que fa als esportistes andorrans, Axel Esteve ha finalitzat en la posició 35 (2:14.34) i Joan Verdú, Albert Pérez Fàbrega i Xavier Salvadores no han acabat la segona mànega.
Avet, la pista més tècnica

La llegendària pista Avet de Grandvalira és una de les icòniques de l’estació i on es disputen les competicions d’Eslàlom i Eslàlom Gegant. L’Eslàlom Gegant d’avui, amb sortida des de 2.266 m i arribada a 1.850 m sobre el nivell del mar, tenia una longitud de 1.259 m i un desnivell de 416 m. El pendent mitjà és de 37% i el màxim de 70%. Orientació N/E.

Resultats – Podi Final Copa d’Europa masculí: Eslàlom Gegant (GS)
1º - RASCHNER Dominik (AUT) 1:04.86 (Run 1), 1:02.49 (Run 2), Total: 2:07.35
2º - BOSCA Giulio Giovanni (ITA) 1:04.48 (Run 1), 1:03.04 (Run 2), Total: 2:07.52 +0.17
3º - BALLERIN Andrea (ITA) 1:04.30 (Run 1), 1:03.37 (Run 2), Total: 2:07.67 +0.32

Classificació general Copa d’Europa Eslàlom Gegant masculí 2018
1º - RASCHNER Dominik (AUT) 540 punts
2º - ODERMATT Marco (SUI) 500 punts
3º - STROLZ Johannes (AUT) 345 punts

L’austríaca Ariane Raedler és la nova reina de la velocitat a les finals de la Copa d’Europa

A les 10h, es donava la sortida a la competició de Súper Gegant femení al sector d’El Tarter de Grandvalira amb la participació de 59 corredores de 15 països; entre elles, dues corredores espanyoles: Júlia Bargalló i Anna Esteve. Així com la participació de l’andorrana Cande Moreno.

Ariane Raedler, després de guanyar ahir el Descens a la pista Àliga, afrontava el dia d’avui amb l’objectiu d’aconseguir el doblet. Repte ambiciós ja que l’austríaca no havia guanyat fins a la data en Súper Gegant. Res més lluny de la realitat, Raedler aconseguiria la victòria de forma ajustadíssima, amb un avantatge de 0,01 segons respecte a la seva compatriota Nina Ortlieb. La sueca Lisa Hoernblad pujaria al tercer calaix del podi a Soldeu-El Tarter i es proclamaria guanyadora de la classificació general de Súper Gegant a la Copa d’Europa.

Raedler estava eufòrica després de vèncer, sent la seva primera victòria en un Súper Gegant de la Copa d’Europa -el seu millor resultat en SG abans de la cita de Soldeu-El Tarter va ser una 4a plaça a Crans Montana (Suïssa) el passat 28 de febrer. L’austríaca comentava “aquests dos dies han estat increïbles, he gaudit molt. Avui guanyant la meva primera cursa de Súper Gegant. La pista Àliga és una passada, m’encanta Soldeu-El Tarter.”

Pel que fa a la delegació espanyola, Julia Bargalló (22 anys) ha finalitzat en la 50a posició amb un temps de 54.83 segons i Anna Esteve (20 anys) en la posició 52 amb un temps de 55.62 segons. L’única representant andorrana en aquesta competició, Cande Moreno (17 anys) ha creuat la línia de meta en la posició 46, amb un temps de 54.30 segons.

Àliga, una pista a tota velocitat

La reconeguda pista Àliga de Grandvalira representa el temple de la velocitat i on es disputen les competicions de Descens i Súper Gegant. El Súper Gegant d’avui, amb sortida des de 2.315 m i arribada a 1.715 m sobre el nivell del mar, tenia una longitud de 2.208 m i un desnivell de 600 m. El pendent mitjà és de 28,40% i el màxim de 56%.Orientació NW/NE.

Resultats – Podi Final Copa d’Europa femenina: Súper Gegant (SG)

1ª - RAEDLER Ariane (AUT) 51.57
2ª – ORTLIEB Nina (AUT) 51.58 +0.01
3ª - HOERNBLAD Lisa (SWE) 52.08 +0.51

Classificació general Copa d’Europa Súper Gegant femenina 2018
1ª - HOERNBLAD Lisa (SWE) 388 punts
2ª - ORTLIEB Nina (AUT) 372 punts
3ª - FEST Nadine (AUT) 285 punts

Agenda per a demà:
Pista Avet – Soldeu:
Eslàlom masculí
Carrera: 09:30h

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)