Futbol sala

futbol sala

copa d'espanya

Dídac i la perseverança

Futbol sala. El porter català, cedit pel Barça al Jaén, guanya la copa d’Espanya i continua donant mostres del seu potencial mentre espera la trucada definitiva per tornar al club blaugrana

Poc que s’ho esperava Dídac Plana que el seu primer títol com a professional, després de deu temporades a l’elit, seria vestit amb la samarreta del Jaén Paraíso Interior. “Venir aquí, contra tot pronòstic, ha significat una de les millors decisions esportives de la meva vida”, considera el porter d’Arenys de Mar. “I també ho diria si haguéssim caigut en la primera fase de la copa d’Espanya. A Jaén he trobat un entorn i un equip que m’han permès de créixer com a futbolista i com a persona”, hi afegeix.

Avui, a la balconada de la Diputació de Jaén, el porter català serà un dels grans protagonistes de la recepció que es farà a la primera plantilla de l’entitat andalusa, que diumenge, al Wizink Center de Madrid, va alçar la segona copa d’Espanya de la història. “Són sensacions difícils d’explicar. A mesura que passin els dies, ho anirem paint, però el que hem fet és increïble”, descriu Dídac Plana. El Jaén no tenia un quadre fàcil però l’eliminació del Barça tot hust començar va permetre-li d’enfrontar-se a un rival, a priori, més assequible, el Saragossa en les semifinals. “Ens va motivar molt la idea de poder arribar a la final, però en cap moment vam pensar que acabaríem guanyant el títol. L’Inter és molt Inter”, explica.

En el darrer minut de les semifinals, el Jaén perdia 2-1, però el joc de cinc va permetre-li de capgirar el partit i d’accedir a la final amb èpica. I en la final, donant una millor imatge, l’equip andalús va igualar un 1-3 en contra per forçar la pròrroga i acabar guanyant 4.-3. “La fe i l’empenta dels aficionats, això ens va moure. Havíem de competir fins a la fi i ho vam fer. Abans de la copa, pels carrers de Jaén, la gent et deia que s’havia de repetir la gesta de 2015. S’ho creien. I jo pensava ‘allò que van fer és impossible que es torni a repetir’. I només tres anys després ho tornen a fer. Tenen alguna cosa especial amb aquesta competició”, descriu el porter català, que viu la seva segona temporada cedit a Jaén després que el va fitxar el Barça.

En la primera copa d’Espanya, el club andalús va superar, precisament, el Barça en la final i, tres temporades més tard, va ser el botxí del Movistar Inter. “Aquella copa de 2015 va ser un abans i un després per a l’entitat. La ciutat es va bolcar amb el futbol sala. Ara és el gran equip d’una ciutat que no té gaire esport d’elit. Els patrocinadors donen molta empenta i hi ha més de 2.000 persones que esperen per ser abonats del club. És una passada”, explica Dídac, que acaba la cessió al club andalús el més de juny.

La gran aposta

El porter d’Arenys mai ha negat que el seu gran somni és jugar al Barça. Ho he apostat tot per a complir-lo i espero que arribi aviat”, diu sincer. El Barça i el jugador mantenen contacte constant però, de moment, no se’n treu res massa clar de què passarà la temporada vinent, segons comenta Dídac. El porter, de moment, assegura que està vivint una evolució constant per acabar a Can Barça. “A Santa Coloma vaig viure tres anys molt bons però era un joc totalment diferent. Em remataven trenta vegades. El Jaén fa un joc més defensiu, de contenció. Aquí he agafat regularitat en una porteria que rep poques ocasions. Com la del Barça, que és on vull acabar”, conclou Dídac Plana, un porter perseverant que, mentre espera la trucada definitiva per jugar al Barça, diumenge va alçar la seva primera copa d’Espanya amb el Jaén Paraíso Interior

LES REACCIONS

Contra tot pronòstic, venir a Jaén ha estat una de les millor decisions de la meva vida. He crescut com a porter i com a persona
Ser el porter del Barça és el meu gran somni. Ho he apostat tot per això i espero que arribi aviat
Dídac Plana
porter del jaén
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)