Ciclisme

ESPORTS

CICLISME

L’atreviment triomfa

Schachmann (Quick-Step) va completar una aventura de 100 quilòmetres amb Rubio (Burgos) en una sisena etapa escurçada per culpa de la neu

Valverde (Movistar) va mantenir el lideratge i avui revalidarà el títol

Arriscar-se i desafiar la lògica amb esforç i perseverança, fins i tot amb certa innocència, pot conduir a un èxit insospitat. El jove Maximilian Schachmann, del Quick-Step, ho va experimentar ahir en la sisena etapa de la Volta, condicionada per les inclemències meteorològiques, que van obligar a alterar el recorregut previst inicialment entre Vielha i Torrefarrera. La sortida no es va poder fer a la capital de la Val d’Aran per culpa de la neu; es va fer a la Pobla de Segur i l’etapa es va escurçar una setantena de quilòmetres, de 194 a 117.

La jornada no va comportar canvis en la classificació general, i avui el murcià Alejandro Valverde (Movistar) revalidarà la victòria en la cursa catalana i estamparà el nom en el palmarès per tercera vegada, un fet que en el ciclisme contemporani tan sols ha aconseguit el navarrès Miguel Induráin. Marià Cañardo continua sent el corredor amb més triomfs (7). Valverde gaudeix de setze segons amb el colombià Egan Bernal (Sky) i la tercera posició l’ocupa Nairo Quintana (Movistar), mentre que el millor català és Marc Soler, també del Movistar.

Una bogeria premiada

El fred i les males condicions climatològiques no van gelar les ganes dels ciclistes. Hi va haver atacs des del principi fins que es va consolidar l’escapada de l’alemany Maximilian Schachmann, del Quick-Step, i de Diego Rubio, del Burgos, dos ciclistes sense aspiracions en la general, que van rebre el vistiplau del gran grup. El duet va superar l’únic port de la jornada, el d’Àger, de segona categoria, amb tres minuts de diferència respecte al pilot, comandat pel Mitchelton, que va imprimir i mantenir un ritme intens en el segon tram de l’etapa. Els aventurers van creuar Alguaire, a vuit quilòmetres de la meta, amb un coixí d’una trentena de segons. La diferència era escassa i semblava que s’imposaria la previsió que havia pronosticat el director de la cursa, Rubèn Peris, el dia de la presentació de la Volta, quan va qualificar l’etapa com la més propícia per a l’esprint. Però Rubio va ser generós en l’esforç i Schachmann tampoc es va reservar forces. Van cooperar amb generositat i van ser capaços de derrotar el gran grup, que, quan va deixar d’especular i els equips amb bons esprintadors com el Bora s’hi van implicar, havia fet tard.

A la línia de meta, Rubio va atacar primer i semblava que podria donar una victòria de molt prestigi a un equip tan modest com el Burgos, de la segona divisió mundial. Però Schachmann encara no ho havia dit tot i va fer un últim esforç per aconseguir la victòria més important de la seva carrera i afegir-ne una altra a les files del Quick-Step, que ja en suma dinou aquesta temporada i lidera la classificació al davant de l’Sky (14).

Més enllà del canvi en el recorregut, la sisena etapa va ser tranquil·la. La incidència més significativa va ser l’abandonament de Fabio Aru (UAE), que havia caigut en els primers dies i que va ser sotmès a una prova a Barcelona que va descartar lesions importants i, per tant, podrà disputar el Giro.

6a etapa (117 km)
1r M. Schachmann (Q. Step) 2h34:25
2n D. Rubio (Burgos) m.t.
3r S. Bennett (Bora) a 0:18
4t M. Mohoric (Bahrain) m.t.
5è R. Ferrari (UAE) m.t.
6è E. Sanz (Euskadi) m.t.
8è A. Bernal (Sky) m.t.
35è M. Soler (Movistar) m.t.
90è J. Simon (Burgos) a 3:10
122è A. Pedrero (Movistar) a 3:10
140è E. Prades (Euskadi) a 3:10
General
1r A. Valverde (Movistar) 24h56:48
2n E. Bernal (Sky) a 0:16
3r N. Quintana (Movistar) a 0:26
4t P. Latour (Ag2R) a 0:48
5èt S. Yates (Mitchelton) a 1:12
6è M. Soler (Movistar) a 1:18
7è G. Benett (Lotto) a 1:20
8è H. Carthy (Ed. First) a 1:24
48è E. Prades (Eusk. Murías) a 10:09.
93è Jordi Simon (Burgos) a 28:04
125è A. Pedrero (Movistar) a 37:54
Muntanya
1r A. Valverde (Movistar) 41 punts
2n E. Chaves (Mitchelton) 36
3r Jordi Simon (Burgos) 34
Esprints intermedis
1r L. Mas (Caja Rural) 10 punts
2n A. Valverde (Movistar) 5
3r T. De Gendt (Lotto) 5
Joves
1r E. Bernal (Sky) 22h22:21
2n P. Latour (Ag2R) a 0:32
3r M. Soler (Movistar) a 1:02
Equips
1r Movistar Team 74h52:38
2n AG2R a 3:18
3r Astana a 3:39
General catalans
1r M. Soler (Movistar) 22h23:23
2n E. Prades (Eusk. Murias) a 5:59
3r J. Simon (Burgos) a 23:54
4t A. Pedrero (Movistar) a 33:44
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)