Atletisme

ESPORTS

Triple corona per a Kamworor a València

Atletisme. El kenyà compleix els pronòstics i obté el tercer títol mundial consecutiu en mitja marató. Kebede rebaixa el rècord femení (1h06:11)

El kenyà Geoffrey Kamworor converteix en or tot el que toca i ahir va segellar a València el tercer títol consecutiu del mundial de mitja marató, que afegeix a les dues corones del mundial de cros. Kamworor, company d’entrenaments d’Eliud Kipchoge, no va fer cap concessió als seus rivals i amb un atac sostingut a partir del quilòmetre 15 es va escapar en solitari per arribar vencedor a la Ciutat de les Arts i les Ciències amb un registre de 1h00:02. En la prova femenina hi va haver sorpresa, ja que l’etíop Netsanet Kebede va superar la gran favorita, la plusmarquista mundial Jocyline Jepkosgei (1h04:51), i es va emportar el títol amb el rècord en una cursa únicament femenina (1h06:11). Jepkosgei va arribar segona amb 1h06:54. El títol per equips tant masculí com femení va ser per a la delegació d’Etiòpia.

Els millors ‘populars’

El millor representant de l’equip espanyol va ser el lleidatà Ayad Lamdassem, 28è amb la seva millor marca de l’any i tercera de sempre (1h02:14). Instants després arribava a meta el rubinenc Carles Castillejo (Adidas), que havia estat exclòs de la selecció per una negligència federativa. “Sense conèixer el temps oficial, el del meu temps ha estat 1h02:06, ja que he pres la sortida 50 metres més enrere i aturat a la meta, amb la qual cosa hauria quedat 26è del món i primer espanyol. Hauríem acabat sisens del món, i no vuitens. He parlat on havia de fer-ho, a l’asfalt”, va escriure a les xarxes com a vencedor de la prova popular. Inclòs en l’equip espanyol, el terrassenc Jaume Leiva va acabar 89è amb 1h05:09. A la vallenca Marta Galimany (FC Barcelona) li va tocar viure les mateixes circumstàncies que a Castillejo i també va tenir premi de consolació, ja que va guanyar la prova popular amb millor marca personal (1h13:14). Amb aquest registre hauria estat la segona de l’equip espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)