Ciclisme

Triplet de Valverde en la Volta

Ciclisme. El murcià del Movistar guanya la cursa catalana per tercera vegada i el britànic Simon Yates (Mitchelton) supera un combatiu Marc Soler (Movistar) en l’etapa final a Montjuïc

El murcià Alejandro Valverde (Movistar) va guanyar la tercera Volta a Catalunya (2009, 2017 i 2018) després de resoldre sense problemes l’etapa final amb sortida i arribada a Barcelona. D’aquesta manera, el veterà ciclista de 37 anys, que ha controlat la cursa amb tranquil·litat durant tota la setmana i ha aconseguit dues victòries d’etapa, ha recordat que continua sent un dels corredors més en forma del pilot mundial. Enguany ja havia guanyat el Tour d’Abu Dhabi i la volta al País Valencià. La victòria li permet ocupar la primera posició del circuit mundial.

L’etapa, però, sí que va comportar canvis en la general. El colombià Egan Bernal (Sky) va caure en l’última volta al circuit de Montjuïc i va quedar fora de cursa. El podi es va completar amb Nairo Quintana (Movistar) i el francès Pierre Latour (AG2R) mentre que Marc Soler (Movistar) va acabar cinquè.

Precisament Soler va ser un dels més actius al circuit de Montjuïc. Va treballar molt buscant el triomf d’etapa, però finalment es va haver de conformar amb la segona posició perquè el triomf va ser del britànic Simon Yates (Mitchelton).

Un grup format per Narváez (Quick Step), Frohlinger (Sunweb), Rolland (Education First), Smit (Katusha), Mohoric (Bahrain), Tankink (Lotto NL), Torres (Burgos) i Schultz (Caja Rural) van afrontar la primera de les vuit voltes al circuit de Montjuïc amb 35 segons de diferència respecte del gran grup. Poc després s’hi va afegir Impey (Mitchelton). A mesura que avançaven els quilòmetres el grup capdavanter va canviar la composició i alguns dels corredors que hi havia des de bon principi van quedar despenjats mentre que n’hi van entrar d’altres com Marc Soler (Movistar). Després de diferents moviments, Marc Soler, Jungels, Verona i Mohoric van afrontar les dues últimes voltes al capdavant de la cursa. Finalment, la victòria se la van disputar Yates i Soler i el britànic va ser el vencedor.

La nord-americana Stephens s’imposa en la primera reVolta

La nord-americana Lauren Stephens (Cylance ProCycling) va ser la vencedora de la primera edició de la reVolta, una de les principals novetats d’enguany, que es va disputar al circuit de Montjuïc abans de l’inici de la setena etapa de la Volta. La corredora dels Estats Units, segona de l’última edició del Santos Women’s Tour 2018, es va classificar davant de la catalana del Movistar Lorena Llamas, mentre que la valenciana del conjunt basc Ugeraga, Sofia Rodríguez, va completar el podi. Stephens ja havia mostrat el seu bon estat de forma dissabte en imposar-se en el GP Jodofi Supermercats. A la prova hi van participar 118 corredores i és la tercera puntuable de la copa catalana. La catalana Llamas va manifestar: “És un pas endavant. S’han adonat que també hi ha corredores ciclistes, que volem disputar curses i que som professionals. Però es fa una mica curt fer voltes a un circuit de quatre quilòmetres. Ens mereixem més, però és un primer pas. A veure si l’any que ve pot ser una cursa UCI.”