Ciclisme

Yates exhibeix múscul i Froome cedeix més temps

Ciclisme. L’anglès del Mitchelton va repetir triomf al Giro amb un atac final demolidor. Dumoulin va cedir dos segons i el cap de files de l’Sky, quaranta

Abans de començar l’onzena etapa entre Assís i Osimo (156 km), el neerlandès Tom Dumoulin (Sunweb) admetia que s’havia trobat bé en la primera part del Giro, al mateix temps que elogiava l’estat de forma excepcional del que s’ha convertit en el seu principal rival, l’anglès Simon Yates (Mitchelton). El desenllaç de la jornada va corroborar les paraules del vigent campió. El de Manchester va accelerar a l’últim quilòmetre, entremig dels dos murs finals, i en uns carrers de llambordes sense que cap dels rivals pogués evitar la seva segona victòria amb el mallot rosa. Dumoulin va respondre bé i, tot i que no el va atrapar, només va cedir dos segons. En canvi, el britànic Chris Froome (Sky) va perdre el contacte amb el grup de favorits en els últims instants i va cedir 40 segons més, que li van fer perdre dos llocs, i es va situar dotzè, a més de tres minuts de Yates.

Abans de l’explosiu final, l’etapa havia transcorregut tranquil·lament. Cinc corredors havien consolidat l’escapada –Luis León Sánchez (Astana), Alessandro de Marchi (BMC), Fausto Masnada (Andoni), Alex Turrin (Wilier) i Mirco Maestri (Bardiani)–, però van ser engolits a 5 km de la meta, just al peu del primer mur. A partir d’aquí es van succeir els atacs. Zdenek Stybar (Quick Step) i Tim Wellens (Lotto) van destapar la caixa dels trons, però el més fructífer el va signar el líder Yates.

11a etapa
1r. S. Yates (Mitchelton) 3:25.53
2n. T. Dumoulin (Sunweb) a 002
3r. D. Formolo (Bora) a 0:05
4t. A. Geniez (AG2R) a 0:08
5è. D. Pozzovivo (Bahrain) m.t.
6è. P. Konrad (Bora) m.t.
7è. T. Pinot (FDJ) m.t.
23è. C. Froome (Sky) a 0:40
76è. D. de la Cruz (Sky) a 5:10
126è. A. Pedrero (Movistar) a 9:10
General
1r. S. Yates (MItchelton) 47:08.21
2n. T. Dumoulin (Sunweb) a 0:47
3r. T. Pinot (FDJ) a 1:04
4t. D. Pozzovivo (Bahrain) a 1:18
5è. R. Carapaz (Movistar) a 1:56
6è. G. Bennett (LottoNL) a 2:09
7è. R. Dennis (BMC) a 2:36
12è. C. Froome (Sky) a 3:20
74è. D. de la Cruz (Sky) a 1h06:42
110è. A. Pedrero (Movistar) a 1h41:41
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)