Més esport

Esport i valors

La festa de l’esport

La cinquena edició de la cita esportiva, que es va allargar de dijous a diumenge a Salt i a Girona, va tornar a ser un èxit de participació

Unes 5.600 persones van participar en algunes de les activitats organitzades durant quatre dies

Els Jocs Emporion van omplir de dijous a dissabte les instal·lacions esportives de Girona i Salt d’esport, joves i fraternitat entre els joves practicants.

Els jocs van començar dijous amb una conferència impartida per les esportistes olímpiques Jessica Vall i Marta Vilajosana a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (Euses) de Salt. Va ser el primer dels molts actes que van conformar els jocs. Així, divendres al matí es va fer una trobada multiesportiva i també una trobada de gent gran al parc de les Ribes del Ter. Així mateix, també es va donar el tret de sortida de les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars, que es van allargar durant tot el cap de setmana. Divendres al vespre es va fer la Gala Valors en Acció a l’Auditori de Girona, on es van reconèixer els esportistes, equips, tècnics i directives que més han destacat pel seu joc net i exemplaritat ètica.

Els jocs van incloure una gran varietat d’esports, com ara futbol, futbol adaptat, bàsquet, voleibol, natació, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge, handbol i un raid d’aventura. En conjunt, va ser un esdeveniment esportiu multidisciplinari de quatre dies, al qual hi van assistir unes 5.600 persones, una xifra que no ha parat de créixer des de la creació dels jocs, ara fa cinc anys. I és que a la primera edició, que es va fer a l’Alt Empordà, es van comptar 1.850 participants; a la segona, a la Selva, 2.600; a la tercera, al Pla de l’Estany, 4.214, i a la quarta, al Baix Empordà, 5.200.

Els moments més multitudinaris dels jocs van ser la trobada multiesportiva i de gent gran del parc de les Ribes del Ter (1.000), la Gala Valors en Acció (950 persones) i la lliga territorial de hip-hop (650). Pel que fa a les instal·lacions, es van utilitzar equipaments tant de Girona (pavelló de Fontajau, pavelló de Palau, Ribes del Ter, etc.) com de Salt (pavelló municipal, camp de futbol Coma Cros, pavelló de gimnàstica artística, entre d’altres).

Els jocs van ser impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona i organitzats pel Consell Esportiu del Gironès.

Arrels clàssiques
La tria del nom per als jocs, Emporion, no ha estat casual ja que es tracta de la traducció grega d’Empúries, la primera colònia que els grecs van establir a la península Ibèrica i indret d’on va partir la flama olímpica dels Jocs del 1992.
1.000
Persones.
Són les que van participar en la trobada de diferents esports i de gent gran al parc de les Ribes del Ter.
950
Persones.
Són les que van assistir a la Gala Valors en Acció, que es va fer divendres a l’Auditori de Girona.
650
Persones.
Són les que van assistir a la lliga territorial de hip-hop a Fontajau.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)