Quan arriscar té premi

Handbol. Croàcia, amb l’atac amb set jugadors de camp per bandera, derrota la Tunísia de Toni Gerona en l’últim sospir i s’endú l’or en un torneig en què Espanya acaba en el tercer lloc

TUNÍSIA 23 CROÀCIA 24

TUNÍSIA:Missaoui, Bedoui; Hachicha, Majdoub (3), Bannour (3), Alouini, Hosni (1), Haj Youssef, Maaref, Sanai (5), Saafi, Soussi (3), Jaballah (1), Zaied, Bacha (2) i Chouiref (4).CROÀCIA:Asanin, Sunjic; Kontrec, Bozic (5), Jotic, Jaganjac (5), Vrankovic (1), Ravnic, Eres, Susnja (3), Sipic (4), Srsen, Mandic (6), Butorac, Medic i Kalev.PARCIALS:2-3, 5-4, 8-5, 9-8, 11-8, 12-9; 14-11, 16-14, 17-16, 18-18, 20-21, 23-24.ÀRBITRE:Soria i Monjo.

Espanya 30 turquia 19

ESPANYA:Biosca, Sergey; Peciña, Ángel Fernández (5), GarciandÍa, Bazán (2), Montoro (1), Aleix Gómez (4), Ariño (2), Goñi (3), Arnau Garcia (4), Costoya (1), Figueras (2), Marc Cañellas (2), Dujshebaev i Odriozola (1)..TURQUIA:Gunay, Goktepe; Pektas (1), Ersin (2), Pehlivan (10), Arofoglu, Demirezen, Tinkir (2), Erceylan, Gumusok (1), Nalbantoglu, Ozturk (2) i Sarak (1).PARCIALS:2-2, 3-3, 8-5, 10-7, 12-7, 15-8; 17-9, 19-10, 21-13, 24-17, 28-18, 30-19.ÀRBITRE:Jurinovic i Mrvica.COMENTARI:Espanya no va tenir problemes per vèncer Turquia i acabar tercera. Després de la millor sortida dels turcs (0-2), l’equip de Ribera, agressiu en defensa i amb bones seleccions de tir, va demostrar la superioritat. Els catalans, Nacho Biosca, Aleix Gómez, Aitor Ariño, Arnau Garcia, Adrià Figueras i Marc Cañellas, van tenir una bona actuació.

Croàcia es va endur ahir l’or en el torneig d’handbol dels Jocs Mediterranis, després de derrotar Tunísia, entrenada pel tortosí Toni Gerona, gràcies a un gol en l’últim sospir i als fruits obtinguts en els atacs amb set jugadors, una constant de l’equip balcànic en tot el campionat (23-24). Espanya, que en les semifinals també es va veure superada per l’agressivitat i la capacitat de contemporització dels croats, es va haver de conformar amb la medalla de bronze –va derrotar clarament Turquia, també ahir, en la final de consolació–, en un torneig que ha servit al seleccionador, el català Jordi Ribera, per provar jugadors de cara a properes cites.

Tunísia, que va arribar a dominar de quatre gols, va comandar la final fins a la meitat de la segona part, quan a Croàcia el saldo del risc d’atacar sense porter li va començar a sortir positiu. A davant en el marcador, i tal com ja va fer contra Espanya, l’equip croat va saber gestionar bé el temps i va acabar guanyant gràcies a un gol de l’extrem Bozic a falta de només dos segons per acabar, en un atac, com no podia ser d’una altra manera, amb set homes.

ELS PROTAGONISTES

Tots dos equips hem plantejat un partit lent, i ells han trobat més solucions amb l’atac amb set
Toni Gerona
seleccionador de tunÍsia
Estem decebuts per no haver lluitat per l’or però contents per la feina. Sap greu veure el pavelló tan buit
Marc Cañellas
jugador d’espanya
La idea era treballar i competir fins al final amb un grup de jugadors nous per tenir en compte