Més esport

Fontané, a la final en quarta posició

Caiac. El palista del Salt-Ter lluitarà avui per les medalles en la primera de les dues copes del món que es fan a Sort

Quim Fontané va classificar-se en quarta posició per a la final de la primera de les dues copes del món de caiac en estil lliure que aquesta setmana es fan a Sort. El palista del CP Salt-Ter va aconseguir 666,67 punts i va acabar superat per tres palistes: el nord-americà Dane Jackson (1.225), el polonès Tomasz Czaplicki (876.67) i el japonès Kazuya Matsunaga (720). Fontané, millor palista del món del 2017 i actual campió del món, havia superat la primera eliminatòria en segona posició gràcies a una puntuació de 970, només millorada per Jackson (1.290). La final es disputarà avui a les quatre de la tarda.

En la categoria júnior, Pol Montserrat, un altre dels palistes del Salt-Ter, va quedar sisè en les semifinals, a un sol lloc de les posicions que donaven accés a la final. Montserrat havia acabat segon en la primera eliminatòria, amb 400 punts, només superat pel francès Tom Dolle (440), però en la següent volta només va poder aconseguir 180 punts. En dones, Núria Fontané va quedar fora de la competició en la primera eliminatòria. Va quedar setzena, lluny de les deu posicions que asseguraven la classificació.

Crític amb les condicions de Sort

Quim Fontané va ser molt crític amb les condicions amb què es disputa la competició a Sort: “Les expectatives que es van crear no s’han complert. Van dir que farien un parc d’aigües braves i no s’ha mogut ni una pedra del riu. Hi ha ara mateix una onada que no està a l’altura d’una competició com la copa del món. Crec que és una falta de respecte a tots els palistes, que ja hem fet arribar una queixa a l’organització i a la Federació Internacional de Caiac”, va dir en declaracions a Catalunya Ràdio. El palista saltenc es va mostrar, fins i tot, partidari d’organitzar el pròxim mundial –previst per al 2019 a Sort i la Seu d’Urgell– en un altre lloc: “S’han de posar les piles o el mundial, ras i curt, ha d’anar a un altre lloc.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)