Atletisme

Maria Vicente, campiona d’Europa sub 18 d’heptatló amb rècord del món

Atletisme. La catalana ha sumat 6.221 punts i ha aconseguit marca personal en totes les proves excepte alçada

L’atleta de L’Hospitalet de Llobregat Maria Vicente s’ha proclamat campiona d’Europa sub 18 d’heptatló en els europeus de Gyor (Hongria) i ha aconseguit el rècord del món, superant la marca de la ucraïnesa Alina Shuck (6.186 punts en el 2016). La catalana, de 17 anys, ha sumat un total de 6.221 punts i ha aconseguit la medalla d’or després de fer marca personal en totes les proves excepte en alçada. En la primera jornada, la de dijous, l’actuació de Vicente ja feia pensar en que aconseguiria una actuació espectacular -13.25 en 100 m tanques, 1,72 m en alçada, 13,77 m en pes i 23.78 en 200 m-, i en la d’avui -6,37 m en llargada, 43,28 m en javelina i 2:23.29 en 800 m- ha corroborat que és una de les atletes amb més futur del país. La de L’Hospitalet de Llobregat ha arribat a l’última prova, al dels 800 m, amb el títol a la butxaca però amb la possibilitat de batre el rècord mundial a l’horitzó, i tot i cedir una mica en la segona volta, ha aconseguit l’objectiu. L’actuació de la jove atleta ha estat espectacular, que ha superat en 510 punts el seu rècord d’Espanya.

Vicente s’ha penjat l’or, que suma al que va guanyar l’any passat al mundial sub 18 de Nairobi, mentre que la letona Kristine Blazevica (5.629 punts) i l’austríaca Chiara-Belinda Schuler (5.615 punts) han completat el podi.

Tot i que ja s’ha fet un nom en la història d’aquest campionat, la catalana té demà una altra cita, i és que Maria Vicente lluitarà per fer-se un lloc en la final del triple salt, en què també aspira a pujar al podi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)