Tennis

Nadal es buida per ser a semifinals

Tennis. El manacorí ha superat Del Potro en cinc sets i es disputarà amb Djokovic un lloc a al final

Semifinal apassionant entre Rafa Nadal i Novak Djokovic entre els dos únics campions de Wimbledon que queden en competició després de l’eliminació de Roger Federer. Nadal (2) ha guanyat Juan Martín del Potro (5) en un partit trepidant que s’ha resolt en cinc sets (7-5, 7-6 (2), 6-4, 4-6 i 6-4) en quatre hores i 47 minuts. Nadal s’ha endut el primer set sent superior a l’argentí, però en el segon s’ha vist molt perjudicat per algunes errades que l’han condemnat, i Del Potro ha igualat el partit gràcies al tie break, en què ha remuntat quatre punts de set. Nadal, que ha perdut el primer set en tot el torneig, ha tingut una petita davallada, i això ha permès a l’argentí superar de nou al número u del món amb contundència. Però si una cosa caracteritza Rafa Nadal és la seva força mental, i el manacorí no s’ha rendit fins a forçat el cinquè i definitiu set contra un Del Potro que ja fa temps que ha demostrat que no es rendeix mai. El cinquè parcial no ha decebut ningú, mantenint l’alt nivell de joc per part dels dos tennistes, que han lluitat cada pilota com si fos l’última. Del Potro no ha dubtat en anar per terra mentre Rafa Nadal ha saltat una valla i invadit l’espai del públic per tornar una pilota. Nadal ha trencat el servei a Del Potro per agafar la iniciativa en el marcador i posar-se 2-3. Això ha servit al tennista manacorí per agafar una última empenta i l’ha catapultat cap a la victòria.

Abans, el serbi Novak Djokovic (12), tricampió del torneig, ja és a semifinals després de superar per 6-3, 3-6, 6-2 i 6-2 en dues hores i 35 minuts el japonès Kei Nishikori (24). L’asiàtic ha reviscolat en un gran segon set però, com li acostuma a passar en les grans cites, no ha tingut ni l’aplom ni la regularitat suficients per enderrocar el poder establert, tot i que el serbi no jugava unes semifinals de Grand Slam des de l’obert dels EUA dels 2016. La pressió de les restades del balcànic han desballestat Nishikori, que ha perdut quatre torns de servei consecutius entre el tercer i el quart sets –el sisè i el vuitè del tercer parcial i el segon i el quart jocs del quart i últim acte– que han estat definitius. Djokovic eleva a 14-2 el bagatge favorable en el cara a cara entre tots dos i s’ha endut els tretze darrers duels.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)