Waterpolo

Empat amb premi

Torneig masculí. La selecció espanyola atura Montenegro, conserva el primer lloc de grup i accedeix de forma directa als quarts de final de l’europeu, en què jugarà contra Grècia o Alemanya

montenegro 7 Espanya 7

MONTENEGRO:Lazovic, Brguljan, Draskovic, Petkovic, D. Radovic (1), A. Radovic, Janovic (2), Durdic, Ivovic (4), Misic, Cuckovic, Spaic i Scepanovic.ESPANYA:López Pinedo, Munárriz, Granados (1), Del Toro, Minguell, Larumbe, Cabanas, Fernández, Tahull (2), Perrone (2), Mallarach (1), Bustos (1) i Lorrio.PARCIALS:3-2, 2-1; 0-3 i 2-1.ÀRBITRES:Margeta i StavridisCOMENTARI:Últim partit de la fase de grups del torneig masculí.

La selecció espanyola es va guanyar el dret d’accedir directament als quarts de final de l’europeu després d’un empat molt treballat contra Montenegro, que li va permetre mantenir el primer lloc de grup gràcies al goal-average. La reacció en el tercer quart (0-3) i les bones intervencions de Dani López Pinedo van mantenir el resultat igualat fins al final. L’equip de David Martín tindrà ara un parell de dies de descans i no tornarà a jugar fins dimarts contra el guanyador del partit entre Grècia i Alemanya.

Aleksandar Ivovic va deixar la seva targeta de presentació en la primera jugada d’home de més i va tornar a deixar el braç en un llançament llunyà contra un equip espanyol amb problemes en la sortida de la pilota. La posada en escena havia estat balcànica, però els amfitrions van replicar gràcies a dues dianes de Felipe Perrone, amb una transició ràpida, i en una jugada en superioritat, en què va trobar forat entre un munt de braços rivals. En el torcebraç entre Ivovic i Perrone, el jugador del Pro Recco encara va ser capaç d’anotar abans de tancar el primer quart. El conjunt montenegrí havia portat el partit al seu terreny, treia més profit de les jugades de superioritat i arribava al descans amb avantatge (5-3), amb dos gols més de Janovic i Ivovic, de contraatac, que només va poder contrarestar una fuetada de Blai Mallarach.

Després del descans, el conjunt de David Martín va fer propòsit d’esmena, va jugar amb més dinamisme i va capgirar el resultat gràcies a dos gols de Tahull des de la boia i amb un llançament creuat de Granados. L’alegria va durar poc a la parròquia local perquè els subcampions europeus es van refer de la crisi i, ja en el darrer quart, Janovic, en superioritat, i Duro Radovic, aprofitant un desajust defensiu, van tornar a donar la iniciativa a l’equip montenegrí. Un altre dels joves de l’equip, Álex Bustos, va tornar a empatar i millorava els percentatges en superioritat del conjunt espanyol (4 de 10) i una última recuperació de Perrone van acabar signant les taules.

Recital de Xavi García

A més d’Espanya, els altres equips que han accedir directament a l’eliminatòria de quarts de final són Sèrbia, Itàlia i Croàcia, que va superar Grècia (11-7) en un del partits més interessants de la jornada. El barceloní Xavi García, en les files del conjunt balcànic, va ser un dels protagonistes del partit, amb 4 gols i precises assistències als boies.

La final masculina, sense entrades

La temperatura i l’ambient van pujant a les piscines Bernat Picornell jornada a jornada, i ahir l’organització va anunciar que les entrades per presenciar la final del torneig masculí, programada per dissabte 28 de juliol (22.15 h), ja s’havien exhaurit. La capacitat de la instal·lació, remodelada per al campionat, és de 4.200 localitats. En aquella mateixa sessió també es disputarà el partit per la medalla de bronze (20.30 h). Per a la final femenina, que es jugarà el divendres 27 (22.15 h), encara queden algunes entrades, però a una setmana vista tot fa preveure que s’esgotaran aviat, i més tenint en compte el gran paper de la selecció espanyola, amb dotze catalanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)