Golf

Molinari fa història tot i la resurrecció de Woods

Golf. Es converteix en el primer italià que guanya l’obert Britànic i un ‘major’després de mantenir la calma en una emocionant jornada final

Francesco Molinari va conquerir ahir el primer major de la història per al golf italià i ho va fer en el majestuós escenari de Carnoustie (Escòcia), en la jornada final d’un obert Britànic que va suposar també la resurrecció de Tiger Woods (6è), que durant bona part de la jornada va aspirar a retrobar la seva antiga glòria deu anys després del seu últim gran títol.

Molinari va mantenir la calma durant tota la jornada final, sense cometre errors i rematant la quarta volta amb un birdie que va ser definitiu. Rere seu, grans campions com Justin Rose i Rory McIlroy o aspirants a la glòria com Kevin Kisner i Xander Schauffele van perseguir-lo tot el dia sense èxit. Tot i que Molinari (35 anys) no sortia en la llista de favorits, el rendiment dels seus últims mesos ha estat impressionant. Amb el primer lloc d’ahir va encadenar una ratxa de cinc tornejos acabant entre els dos primers (1r, 2n, 1r, 2n i 1r).

Molinari i Woods –en els últims sis anys no havia fet un top 10 en un major– van jugar plegats ahir, fet que va recordar el duel que van mantenir el 2010 en la Ryder Cup a Celtic Manor, on l’italià va confirmar el triomf d’Europa contra els Estats Units, fins ara la seva gesta més recordada.

Woods va fallar en l’últim forat un putt curt que li hauria donat la segona posició. El nord-americà havia acaparat l’atenció tota la setmana pel seu retorn a l’obert Britànic després d’una absència de tres anys per culpa dels seus problemes a l’esquena.

Molinari es va quedar a només un cop del rècord de nou sota el par que manté Tom Watson des del 1975. L’italià, un dels golfistes més tranquils del circuit internacional, va haver de lluitar en la jornada final contra el vent, però ni la pressió per veure’s a prop d’entrar en els llibres d’història el va fer fallar.

Fins ahir el millor resultat d’un italià en l’obert Britànic era el segon lloc de Costantino Rocca, que va perdre el desempat per la victòria contra el nord-americà John Daly.

L’anglès Justin Rose, segon, podria recuperar avui mateix el número 1 del rànquing mundial.

Obert britànic 2018
1r. F. Molinari (Itàlia) 276 cops
2n. J. Rose (Anglaterra) 278
3r. R. McIlroy (Irlanda) 278
4t. K. Kisner (EUA) 278
5è. X. Schauffele (EUA) 278
6è. E. Pepperell (Irlanda) 279
6è. T. Woods (EUA) 279
6è. K. Chappell (EUA) 279
9è. T. Finau (EUA) 280
9è. M. Kuchar (EUA) 280
9è. J. Spieth (EUA) 280
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)