Handbol

Retorn al futur III

Handbol. El Bordils, que ahir va fer oficial la incorporació d’Esteve Ferrer, tornarà a la feina dilluns amb més cares conegudes: Canyigueral i Masmiquel

El cap de setmana de Sant Joan, Esteve Ferrer (Banyoles, 1989) explicava a aquest diari que tornaria al Blanc i Verd després de dues temporades al Tuïr. “Volien que em quedés, però se m’ha fet molt llarg. I a Bordils m’han pressionat força i també em feia gràcia tornar”, va dir quan encara havia de jugar la final de la copa occitana amb el conjunt nord-català de la lliga prenacional francesa, amb qui havia assolit l’ascens a la lliga nacional 3. L’Handbol Bordils va fer oficial ahir la tornada del central banyolí, i no serà l’únic jugador que tornarà a l’equip que va aconseguir l’ascens a plata, el maig del 2013. Marc Canyigueral (Bordils, 1990) serà dilluns al primer entrenament de Sergi Catarain després de tres anys a l’Asobal –un a l’Aranda i dos a Conca– en espera de conèixer el seu destí professional com a docent. La tercera cara coneguda que s’afegeix a la plantilla per al sisè curs a plata del Bordils és David Masmiquel (Sant Dalmai, 1982).

La normativa decideix

“Plegava del GEiEG [primera catalana] i, en principi, s’havia de venir a entrenar. Tenir fitxa del segon equip i potser ens hauria ajudat algun dia, puntualment. Però hi ha hagut un canvi a la normativa: només podem tenir gent a plata que sigui sènior o agafar júniors, els nascuts a partir del 1996. Ens ha canviat bastant, o molt, la distribució de jugadors als tres equips sèniors i, en conseqüència, la gent que arrosseguem o deixem d’arrossegar”, explicava ahir Sergi Catarain, tècnic del Bordils. “És una grata sorpresa per a nosaltres. El que hem comentat amb ell és que realment ens ajudi a formar els nostres jugadors”, hi va afegir. Masmi s’havia d’entrenar amb el primer equip, però la nova normativa ha precipitat el seu retorn a plata, que va deixar la primavera del 2016 després de set anys al club i amb mosaic i homenatge inclòs, en el seu darrer partit. “Si et planteges com acabaràs la carrera esportiva, aquesta és la manera ideal: a casa, guanyant, jugant minuts... Fantàstic”, va dir llavors a L’Esportiu, setmanes abans que Esteve Ferrer fitxés pel Tuïr.

“D’entrada, no s’ha de comptar amb ell als desplaçaments, però en algun moment puntual podria venir”, va dir Cata, que assenyalava què n’espera: “Per als entrenaments. Amb el seu pes, alçada, envergadura i força, ens donarà una competitivitat entrenant bestial. Tenim molt clar què pot fer, ell accepta el seu rol i ens ajudarà molt, tant en els entrenaments com participant en moments molt concrets.” “Márquez i Jairo continuen sent la base de l’equip en el pivot, i no per aquest ordre sinó en funció de quin estigui més bé. I en Masmi ens donarà una rotació d’altíssima qualitat”, remarcava el tècnic, que sí que disposarà del 14 en els partits de plata al Blanc i Verd.

La RFEBM només permet pujar al primer equip, a plata, de manera puntual jugadors seleccionables en etapa júnior. Ferran Pou i Robert Hospital, que jugaran al filial i tenien reservat aquest paper, s’haurien de donar de baixa de la catalana i d’alta a la federació estatal. El club ho farà, només, en casos de lesions relativament llargues. Pel que fa a Marc Canyigueral, el Bordils s’esperarà a conèixer el seu destí professional i, després, valorarà amb el lateral si el donen d’alta.

La supercopa, fixada per al dia 22

El Fraikin Granollers visitarà el Blanc i Verd per tercer cop en quatre anys (2015, 2016 i 2018), per jugar la semifinal de la supercopa catalana, el dia 22 a les 20.30 h. Serà el primer partit des de l’inici dels entrenaments, dilluns que ve. El Bordils jugarà després contra els altres dos equips catalans de la divisió d’honor plata, també com a local. El dia 29 amb l’Adrianenc, que debuta en la segona categoria estatal aquest curs, i el 8 de setembre amb el Barça B Lassa, tot just una setmana abans de la primera jornada de lliga, amb el Santoña al Blanc i Verd. L’altre amistós serà amb el Sant Quirze (primera estatal), a fora, el 2 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)