Atletisme

Escalfant motors

Jornada de qualificació. Ike (100 m), amb l’esperat ‘transfer’ sota el braç, Lara (100 m), Porras (400 m tanques) i Martín (martell) s’estrenen en una minisessió de l’europeu sense finals

Patrick Chinedu Ike, el flamant recordista català de 100 m (10.16), va saber, divendres en la concentració de velocistes a Madrid, que l’esperat transfer de la IAAF per poder competir amb la selecció espanyola en l’europeu de Berlín ja havia arribat. En un vídeo improvisat en el mateix lloc de concentració, Ike agraïa el suport rebut durant aquest trajecte i tenia un record per a Benín, la ciutat del sud de Nigèria on va néixer fa més de 34 anys. L’atleta d’origen nigerià és a l’Estat espanyol des del 2006. Va aterrar a València per continuar progressant sobre el tartan, a les ordres de Rafa Blanquer. El curs 2009-10, es va traslladar a Barcelona i des d’aleshores que s’entrena amb Luis Sevillano, a les pistes del complex esportiu de la Mar Bella. L’atleta del Playas de Castelló, amb nacionalitat espanyola des de l’any passat, està casat amb una catalana, té una filla d’un any i compleix sobradament els requisits actualitzats de la IAAF per poder canviar de federació atlètica. Té més de 20 anys i ja en feia més de 3 que havia renunciat a competir amb els colors de Nigèria.

Patrick Chinedu Ike ha estat inclòs en la llista de la selecció espanyola a última hora, però serà dels primers a competir, ja que avui mateix (16:40 h) correrà en les eliminatòries de l’hectòmetre. “Està en el millor moment de la seva carrera i en el campionat d’Espanya de Getafe va córrer les dues millors curses de la seva vida [10.16 i 10.20]. L’objectiu és accedir a les semifinals”, assegura el seu entrenador. Per aconseguir el seu propòsit, el triple campió català de 100 m hauria de quedar entre els dos primers de la seva sèrie o acreditar un dels cinc millor registres dels repescats de les cinc eliminatòries. Independentment del que faci en les sèries de 100 m, Ike també està seleccionat en el relleu de 4x100 m, que es disputa diumenge, en la jornada de cloenda. Si no hi ha canvis, el recordista català correria la primera posta.

Amb el mateix propòsit que Ike, també s’estrenaran en la minisessió d’aquesta tarda, sense cap final programada, tres atletes del FC Barcelona: Pedro José Martín en martell, Aleix Porras en 400 m tanques i Cristina Lara en els 100 m. Més enllà de les proves que es disputaran a l’estadi olímpic, avui, en la línia de l’europeu d’Amsterdam, es farà la qualificació de pes masculí fora del recinte atlètic. L’escenari escollit és la cèntrica Breitscheidplatz, que també serà el punt de sortida i d’arribada de les proves de marxa i marató.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)