Atletisme

Mar Juárez signa el vuitè lloc i el rècord català en els 50 km

Atletisme. La marxadora molletenca acredita 4h28:58 en l’europeu de Berlín, mentre que García Bragado s’ha de retirar per una lesió als isquiotibials

La molletenca Mar Juárez (Avinent Manresa) ha signat el vuitè lloc, amb plaça de finalista, i ha rebaixat en més d’un minut i mig la seva plusmarca catalana en els 50 km marxa (4h28:58 per 4h30:30) en la primera jornada de finals de l’europeu de Berlín. Objectiu complert, doncs, per a la deixeble de Valentí Massana, que amb 24 anys s’estrenava en un gran campionat. L’altra català en la competició, Jesús Ángel García Bragado (ISS l’Hospitalet), que amb 48 anys afrontava el seu setè europeu, s’ha hagut de retirar per lesió. Bragado, però, no ha marxat amb les mans buides de Berlín i ha contribuït, en la mesura de les seves possibilitats, en la medalla de bronze de Julia Takács, la seva eventual companya d’entrenaments a les ordres de la catalana Montse Pastor. “L’isquio m’ha petat en el quilòmetre 20, aleshores he volgut ajudar a la July [Takács], he aguantat per ella i quan s’ha posat tercera, m’he parat”, ha explicat el mateix atleta des del circuit, al voltant del quilòmetre 38.

El títol dels 50 km masculins ha estat per al líder de la nova generació de marxadors ucraïnesos, Maryan Zakalnytskyy, ha arribat vencedor a la Breitscheidplatz amb un registre de 3h46:52. El segon lloc ha estat per al campió olímpic, l’eslovac Matej Toth (3h47:27). En la prova femenina no hi ha hagut sorpreses i la portuguesa Inés Henriques, que ja va triomfar en l’estrena d’aquesta distància en el mundial de Londres, ha imposat la seva superioritat amb una marca de 4h09:21. La prova masculina i femenina s’ha disputat conjuntament, i Henriques ha arribat a meta just després del marxador de Santa Eulària des Riu Marc Tur (4h09:18), 22è de la cursa masculina. La ucraïnesa Alina Tsviliyha estat segona i Takács, tercera. “He anat al meu ritme, esperant que les que anaven davant meu punxessin. La calor afecta [es van superar els 30 graus], però he entrenat en condicions similars [a Banyoles] i això m’ha ajudat”, ha explicat Takács. Juárez ha cobert el pas pel quilòmetre 10 per sota dels 54 minuts (53:55) i a partir d’aquí ha intentat anar esgarrapant segons als seus parcials per poder baixar de les 4h30.

Homes. 50 km
1r M. Zakalnytskyy (Ucraïna) 3h46:32
2n M. Tóth (Eslovàquia) 3h47:27
3r D. Dziubin (Bielorússia) 3h47:59
Dones. 50 km
1a I. Henriques (Portugal) 4h09:21
2a A. Tsviliy (Ucraïna) 4h12:44
3a J. Takács 4h15:22
7a A. Pinedo 4h27:03
8a M. Juárez 4h28:58

Sara Gallego, a semifinals

La primera gran alegria per a la delegació catalana a Berlín ha arribat en les eliminatòries de 400 m tanques, en què la jove de l’ISS l’Hospitalet Sara Gallego s’ha guanyat l’accés a les semifinals amb el millor temps de repesca (57.18), molt a prop de la seva marca en la distància (57.11). La doble campiona estatal ha sabut dosificar perfectament les seves forces i ha arribat molt sencera en el tram final per creuar la meta en quart lloc de la seva sèrie. Les semifinals es disputaran demà a la tarda (19.05 h). La major sorpresa de la sessió matinal a l’Olympiastadion l’ha protagonitzat el decatleta francès Kevin Mayer, campió del món i principal favorit a la victòria, i que s’ha hagut de retirar després de cometre tres nuls en el concurs de llargada. Mayer s’havia posat líder després del 100 m, amb una millor marca personal de 10.64.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)