Atletisme

Adel Mechaal té comptes pendents en l’europeu

Atletisme. Subcampió en l’última edició, corre la final dels 5.000 m amb el repte de no marxar de Berlín amb les mans buides després del quart lloc en 10.000

Fa poc més de dos anys, Ilias Fifa va prendre a Adel Mechaal la glòria europea en la final de 5.000 m més igualada de la història. Els tres primers, Fifa, Mechaal (segon) i l’alemany Richard Ringer (tercer), van acreditar idèntic registre (13:40.85) i el noruec Henrik Ingebrigtsen, amb una centèsima més (13:40.86), va quedar fora del podi. Imperceptible a simple vista, la foto d’arribada va haver de resoldre les places d’honor a Amsterdam. El fondista palamosí té ben gravada aquella final i a Berlín tenia el propòsit de pujar un graó més i coronar-se com a campió. La missió no serà gens fàcil, i encara menys després de veure que per diversos contratemps el millor atleta català del 2017 no ha arribat a la cita en el mateix punt de forma que l’any passat, en el mundial de Londres.

Quatre dies després del quart lloc en 10.000 m, Mechaal es juga la segona carta a Berlín en una distància que té molt més per la mà. “Estic més bé que no em pensava i crec que en els 5.000 m ho puc fer millor. A veure si em recupero bé de l’esforç”, afirmava tot just després de la final de dimarts. Fifa, sancionat amb quatre anys de suspensió per l’Agència Espanyola Antidopatge per la seva implicació en l’operació Chamberí, serà el gran absent. Sí que figuren entre els inscrits Ringer, que es va retirar en la final dels 10.000 m, i el gran dels Ingebrigtsen, que ahir al vespre corria la final dels 1.500 m i que ocupa el primer lloc del rànquing europeu de l’any amb 13:16.97. També hi seran els seus dos germans, Filip, el mitjà, i el més petit, el fenomen de 17 anys, Jakob. Tots tres se l’han jugat en una aposta de risc, competint en els 5.000 m l’endemà de la final de 1.500 m. Hi ha molts altres corredors que, com Mechaal, han preferit apostar pel doblet de 10.000 i 5.000 m. Entre aquests, destaquen els tres fondistes que van apartar el català del podi després de 25 voltes a la pista: el francès Mourad Amdouni, el belga Bashir Abdi i l’italià Yemaneberhan Crippa.

Mekhissi i els Ingebrigtsen

Antonio Serrano, l’entrenador de Mechaal, es mostrava enigmàtic sobre les possibilitats del seu protegit: “La final serà dura perquè hi haurà prop de 30 atletes en la sortida i l’estratègia hi jugarà un paper important. A veure qui tiba i qui no tiba, hi ha molts atletes que doblaran, i també s’ha de comptar amb els germans noruecs, i el francès Mekhissi, campió en els 3.000 obstacles. Adel té moltes ganes i, com sempre, segur que farà espectacle. Donarà tot el que té. Dimarts li va donar per arribar quart, a veure quines forces tindrà per als 5.000 m.”

Raquel González, en els 20 km

La mataronina Raquel González competeix avui en els 20 km marxa (9.05 h) amb l’objectiu d’obtenir plaça de finalista. A les ordres de Valentí Massana, la marxadora del Barça està intentant redreçar el rumb després d’un llarg període marcat per les lesions que li va fer perdre tot el 2017. Les italianes Eleonora Giorgi i Antonella Palmisano, la txeca Aneszka Drahotova, l’andalusa Maria Pérez i la portuguesa Ana Cabecinha figuren entre les candidates al podi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)