Més esport

Els catalans fan més esport que els espanyols

Anàlisi. Un estudi de la UPF mostra l’increment dels hàbits esportius i l’impacte econòmic que tenen a Catalunya, comportant 3.870 milions d’euros l’any 2015

La Revista Econòmica de Catalunya ha publicat un estudi de la Universitat Pompeu Fabra sobre l’impacte econòmic de l’esport a Catalunya, que inclou una enquesta sobre els hàbits esportius dels catalans, que no deixen d’anar a l’alça

El treball realitzat pels investigadors Júlia Bosch, Jaume García i Carles Murillo mostra un increment des de 2006 de la pràctica esportiva a Catalunya. així com l’impacte econòmic que té. Una enquesta del 2015 indica que el 50% dels catalans majors de 15 anys fan esport com a mínim un cop per setmana, xifra que suposa onze punts més respecte els hàbits de cinc anys enrere i alhora quatre punts per sobre de la mitjana espanyola.

L’estudi de la UPF també situa les xifres del pes de l’esport a Catalunya per damunt de la mitjana estatal i de la Unió Europea. Així. el sector de l’esport va generar un impacte econòmic de més de 2.000 milions d’euros el 2013 a Catalunya, fet que va representar un 1,2% del PIB i un 2,5% de l’ocupació, i si s’hi inclouen els consums intermedis, que inclou aspectes com la salut i el turisme, el valor total puja fins gairebé 3.870 milions d’euros, que comporta 3,3% del PIB nacional i el 5,5% de l’ocupació.

Finalment, l’estudi ressalta la “creixent importància” del clúster de la indústria de l’esport a Catalunya, que va facturar prop de 1.500 milions al 2015.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)